Μια συνηθισμένη κονσέρβα μπορεί να γράφει:

Υγρασία 80%
Πρωτεΐνη 8%
Ίνες %
Έλαια 6%

Άρα περιέχει 80% υγρασία και 20% ολικά στερεά.

Ποια είναι τα πραγματικά επίπεδα ολκών στερεών πρωτεΐνης, λιπαρών και ινών;

Υπολογίστε χρησιμοποιώντας τον τύπο:

Περιεκτικότητα σε θρεπτικά ολικά στερεά = το ποσοστό θρεπτικής ουσίας της μάρκας Χ 100 ÷ ποσοστού σε περιεκτικότητα στεγνής ύλης.

Επομένως: Πρωτεΐνη = 8Χ100 ÷ 20 =40

Έλαια ( λίπη) = 6Χ100÷ 20=30

Ίνες =1Χ 10÷ 20=5