Πώς να τοποθετήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο εάν έχετε γάτα

Πώς να τοποθετήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο εάν έχετε γάτα

Στις γάτες αρέσει πολύ η αναρρίχησης και η ισορροπίας. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλές γάτες θεωρούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι με τα λαμπερά φωτάκια, τα αστραφτερά στολίδια και τις γιρλάντες που ανεμίζουν ως το προσωπικό τους «παιχνίδι». Ωστόσο, σε αντίθεση με τα ειδικά δέντρα για ξύσιμο και αναρρίχηση, αυτό το δέντρο ενέχει κάποιους κινδύνους.

Μια σπασμένη μπάλα χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνα και επικίνδυνα κοψίματα στο πόδι ή ακόμη και στο στόμα. Εάν η γάτα καταπιεί κατά λάθος το θραύσμα, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για απειλητικές για τη ζωή εσωτερικές βλάβες.

Οι κορδέλες και οι φιόγγοι, δεν είναι λιγότερο επικίνδυνοι τα Χριστούγεννα με γάτα, όπου μπορούν να προκαλέσουν εντερική απόφραξη σε περίπτωση κατάποσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της γάτας εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Άλλες πηγές κινδύνου από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι οι πεσμένες πευκοβελόνες. Είναι δύσπεπτες για τις γάτες και στη χειρότερη περίπτωση προκαλούν διάτρηση του εντέρου. Επιπλέον, η πόση του νερού του δέντρου ή το γλείψιμο της ρητίνης του δέντρου μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση.

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναποδογυρίσει τελείως αν η γάτα το χρησιμοποιήσει ως δέντρο αναρρίχησης ή αν τραβήξει τα φωτάκια.

Για να μειώσετε αυτούς τους πολυάριθμους κινδύνους του χριστουγεννιάτικου δέντρου, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα σημεία κατά το στήσιμο και τον στολισμό του δέντρου:

  •  Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο στέκεται με ασφάλεια. Μια σταθερή βάση με κλειδαριά ασφαλείας για παιδιά και ένα πρόσθετο καλώδιο με το οποίο το δέντρο στερεώνεται στον τοίχο εξασφαλίζουν τη βέλτιστη στήριξη.
  •  Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε υλικά από ξύλο, άχυρο ή συμπαγές πλαστικό για τη διακόσμηση.
  •  Βεβαιωθείτε ότι τα φωτάκια είναι σφιχτά στερεωμένα στα κλαδιά και ότι δεν υπάρχουν καλώδια που κρέμονται προς τα κάτω.
  •  Εάν το νερό στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι προσβάσιμο, καλύψτε το με ένα μεγαλύτερο πιάτο (π.χ. χαρτόνι).
  •  Σκουπίστε τις πεσμένες πευκοβελόνες το συντομότερο δυνατό, ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να τις καταπιεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top