Μία σχέση εξ’ αποστάσεως είναι δύσκολη. Η οικογένεια σου, ακόμα και οι καλύτεροί σου φίλοι θα προσπαθήσουν να σε αποθαρρύνουν και να σε πείσουν ότι δεν υπάρχει λόγος να βάλεις όλη σου την ενέργεια σε κάτι που έχει λίγες πιθανότητες να πετύχει.

Παρακάτω θα βρείτε 5 εύκολους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τις πιθανότητες για να είναι σαν να μη πέρασε μια μέρα.

Αποφύγετε την υπερβολική επικοινωνία

Πράγμα όχι και πολύ εύκολο, δεδομένης της πρόσβασης στα κινητά και τους υπολογιστές το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου. Προσπάθησε η επικοινωνία να είναι δημιουργική και σε συγκεκριμένες ώρες.

Δεν είναι ανάγκη να μιλάτε 4-5 ώρες την ημέρα για να κρατήσετε επαφή, για την ακρίβεια κάτι τέτοιο είναι ικανό να πάει την σχέση προς τα πίσω, και να εξαντληθείτε σύντομα. Ένα καλημέρα και ένα καληνύχτα είναι στα must και από εκεί και πέρα ορίστε τις ώρες που θα επικοινωνήσετε, θα ανταλλάξετε φωτογραφίες θα μοιραστείτε τις ενδιαφέρουσες στιγμές της χωριστής ζωής σας. Αυτό θα σας κρατήσει πιο κοντά.

Δείτε το σαν μια ευκαιρία

Όπως λέγανε οι παλιοί, «αν θέλετε να ζήσετε μαζί, ζήστε λίγο καιρό χώρια». Αντί να το δείτε σαν ένα ταξίδι που θα σας κρατήσει μακριά, δείτε το σαν ένα ταξίδι που όταν το ολοκληρώσετε θα είστε πιο κοντά από ποτέ.

Ορίστε κανόνες

Αποφασίστε από κοινού τι κανόνες και χαρακτηριστικά θα διέπουν τη σχέση σας, ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Για παράδειγμα, είναι η σχέση σας αποκλειστική, και σε πιο βαθμό; Είναι καλύτερα να είστε ανοιχτοί και ξεκάθαροι.

Ταχυδρομήστε ό,τι ταχυδρομείται

Στείλτε με το κανονικό ταχυδρομείο την αγαπημένη του/της εφημερίδα η περιοδικό, ένα προϊόν που δεν το βρίσκει εκεί που είναι και κάντε τον άλλον να νιώσει ότι τον σκέφτεστε.

Κάντε συχνές επισκέψεις

Όποτε είναι εφικτό επισκεφτείτε ο ένας τον άλλον. Αν είναι εύκολο κλείστε τα εισιτήρια σας πολύ νωρίτερα, έτσι θα ξέρετε από πριν τα όμορφα διαλείμματα που έχετε μπροστά σας. Μετά από όλη την αναμονή η χαρά που του να είστε και πάλι μαζί θα είναι μεγαλύτερη.

Τα παραπάνω είναι απλές πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ομορφότερη και ίσως πιο ρομαντική την εμπειρία της σχέσης εξ’ αποστάσεως.

Μην ξεχνάς ωστόσο ότι το μυστικό της τελικής επιτυχίας βρίσκεται μέσα σου, και δεν είναι άλλο από την επιθυμία / δέσμευσή σου να κάνεις αυτή τη σχέση να πετύχει!