Έξυπνοι τρόποι για να υλοποιείτε τους στόχους σας

Έξυπνοι τρόποι για να υλοποιείτε τους στόχους σας


Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι και να υπόσχεσαι στον εαυτό σου αυτά που θα κάνουν τη ζωή σου αλλά κι εσένα την ίδια καλύτερη, για να μπορέσεις όμως να μείνεις πιστή στις δεσμεύσεις σου, υπάρχουν μερικά μυστικά επιτυχίας που αξίζει να υιοθετήσεις:

1. Μήπως επαναλαμβάνεις συνέχεια μέσα σου «Πρέπει να…»; Έτσι, δημιουργείς τη μόνιμη αίσθηση της υποχρέωσης και της πίεσης. Δοκίμασε να το αντικαταστήσεις με το «Θέλω να…» και δες τη διάθεσή σου αλλά και την αποτελεσματικότητά σου να βελτιώνονται.

2. Βεβαιώσου πως οι στόχοι σου είναι συμβατοί με τα ιδανικά, το χαρακτήρα και τις αξίες σου και ιεράρχησέ τους, δες τι είναι σημαντικό να γίνει πρώτα, σκέψου τι μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Α

3. Σε κάθε περίπτωση κάνε ρεαλιστικές δεσμεύσεις. Αν, για παράδειγμα, μέχρι τώρα ξεκίνησες για το γυμναστήριο τρεις φορές και κατέληξες και τις τρεις στο κοντινότερο καφέ, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με το νέο χρόνο θα γυμνάζεσαι καθημερινά; Ίσως θα ήταν καλύτερα στην αρχή να βάλεις στόχο ότι όλο τον Ιανουάριο θα γυμνάζεσαι μία φορά, για παράδειγμα, την εβδομάδα. Για τον επόμενο μήνα βάλε στόχο δύο φορές κ.ο.κ. Ο στόχος είναι πιο εφικτός και η επιτυχία πιθανότερη.

4. Άσε τον εαυτό σου να φανταστεί πώς θα ήταν αν πετύχαινες το στόχο σου, να δει την καινούρια σου κατάσταση, να βιώσει τις ευεργετικές συνέπειες, να νιώσει τα αποτελέσματα, να νιώσει περηφάνια που τα κατάφερε!

5. Γράψε τους στόχους σου σε ένα χαρτί και τοποθέτησέ το σε σημεία που θα το βλέπεις συχνά. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην ξεχνιέσαι και να πειθαρχήσεις.

6. Επίμεινε στο στόχο. Μην αυταπατάσαι: Εμπόδια, πειρασμοί και παλινδρομήσεις είναι αναπόσπαστα στοιχεία της διαδικασίας της αλλαγής. Να τα περιμένεις χωρίς να νιώθεις ότι σε απειλούν, ότι θα σε νικήσουν ή θα σε καταβάλουν. Κι αν συμβεί το «χειρότερο», θυμήσου: Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «Ήταν μια αποτυχία» και στο «Είμαι μια αποτυχία». Δικαιούμαστε όλοι να αποτύχουμε.

7. Γίνε λίγο πιο χαρούμενη! Η επιτυχία προέρχεται από την ευτυχία και όχι το αντίθετο. Παρατήρησε πόσο πιο δραστήρια και δυνατή νιώθεις όταν είσαι σε καλή διάθεση. Γιόρτασε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη επιτυχία και καμάρωσε γι’ αυτήν. Μίλησε στον περίγυρό σου γι’ αυτήν και δέξου τα επαινετικά τους λόγια. Όλα αυτά είναι η θετική ενέργεια και η δύναμη που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις σε ένα επόμενο –ιδανικά πιο δύσκολο– βήμα!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top