Τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας έρχονται να διαψεύσουν την πεποίθηση ότι οι γυναίκες που δηλώνουν single δεν νιώθουν ολοκληρωμένες.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 61% των single γυναικών δήλωσε ευτυχισμένο με αυτή την κατάσταση, σε αντίθεση με το 49% των single ανδρών.

Η καθηγήτρια του University of Essex, Emily Grundy, δήλωσε στην Telegraph ότι o λόγος είναι πιθανότατα το ότι οι γυναίκες τείνουν να “δουλεύουν” περισσότερο σε μια σχέση. “Είναι αποδεδειγμένο ότι οι γυναίκες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα οικιακά και πιστεύω ότι περνούν περισσότερες συναισθηματικές διαβαθμίσεις”.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο τείνουν να συμμετέχουν σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες και κατά συνέπεια να δημιουργούν περισσότερες φιλικές σχέσεις, σε αντίθεση με τους άντρες εργένηδες που κάνουν πολύ λιγότερες. “Οι άνδρες είναι πιθανό να αισθάνονται περισσότερο μοναχικοί όταν είναι single”, δηλώνει.

Μάλιστα, το ποσοστό ευτυχίας των γυναικών ήταν υψηλότερο στις ηλικίες από 45 χρονών και πάνω. Ενώ το 32% των γυναικών από 45 ως 65 δήλωσε ευτυχισμένο χωρίς σύντροφο, το ίδιο ίσχυσε μόνο για το 19% των ανδρών στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!