Οι πιο συχνοί λόγοι που νιώθουμε μοναξιά στη σχέση μας

Οι πιο συχνοί λόγοι που νιώθουμε μοναξιά στη σχέση μας

Έρευνες του 2018 έδειξαν ότι το 50% των Αμερικανών νιώθει πάντα μόνο ή παραμελημένο. Πάνω από το 40% νιώθει ότι βρίσκεται σε σχέσεις χωρίς νόημα. Το 1/3 νιώθει δυστυχία και μοναξιά, είτε είναι σε σχέση είτε σε γάμο.

Η λύση σε αυτά τα προβλήματα δεν εμφανίζεται ως δια μαγείας. Το πρώτο βήμα προς την αλλαγή, είναι να δεις τι κάνεις εσύ λάθος. Πώς διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και τι απουσιάζει από τη σχέση ώστε να αποκτήσει περισσότερη ουσία. Αν όμως κάνεις τις προσπάθειές σου και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν αλλάζει κάτι, ίσως πρέπει να αποδεχθείς το ότι μία σχέση φτάνει στο τέλος της και δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Δεν μιλάτε για τη μεταξύ σας επικοινωνία

Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου. Το πώς και το πότε είναι εξίσου σημαντικά. Πρέπει να μπορείς να μιλάς για τη μοναξιά που ενδεχομένως νιώθεις. Αν θεωρείς ότι δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ σας και να μάθεις πώς νιώθει και ο σύντροφός σου γι αυτό. Είναι μία κουβέντα που καλό είναι να γίνεται όταν δεν υπάρχει θυμός και δε φαίνεται σαν να επιτίθεσαι. Δύο άνθρωποι που θέλουν να μείνουν σε μία σχέση, είναι ανοιχτοί στην αλλαγή και στο πώς μπορεί να βελτιωθεί η επικοινωνία.

 

Βάζεις τη διασκέδαση πάνω από τη σύνδεση

Το γέλιο και η χαρά δημιουργούν υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις με τον σύντροφό σου. Δεν αρκούν όμως. Η μοναξιά ίσως προκύπτει από την απουσία της βαθιάς σύνδεσης. Μιλάτε για αυτά που νιώθετε; Εκτίθεστε ο ένας στον άλλον; Όσο περισσότερο συζητάς για τους φόβους, τις ανησυχίες και αυτά που σε απασχολούν, τόσο πιο κοντά έρχεσαι με το ταίρι σου. Και το πιθανότερο είναι ότι θα θέλει και εκείνος να κάνει το ίδιο.


Δεν κάνεις πράγματα για εσένα


Η μοναξιά που νιώθεις, ίσως να μην πηγάζει από τη σχέση σου. Ίσως να είναι ένα καμπανάκι για να ξεκινήσεις να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Τι θα έκανες αν ήσουν single; Τι ευχαριστιέσαι περισσότερο; Αναλογίσου αν ένιωθες έτσι και στις προηγούμενες σχέσεις. Σε βοηθά να διαχωρίσεις το αν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στη σχέση ή όχι.

Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα

Ή αποφεύγεις να συζητάς για συγκεκριμένα θέματα, πράγμα εξίσου κακό για μία σχέση. Όταν κρατάς αποστάσεις για τον οποιονδήποτε λόγο, η μοναξιά είναι αναπόφευκτη. Σπάσε τον πάγο και κάνε την αρχή σε θέματα που δε συνηθίζετε να αγγίζετε. Πολλές φορές φτιάχνουμε τρομακτικά σενάρια στο μυαλό μας που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top