Κι όμως αυτή η ενασχόληση θα σε κρατήσει μακριά απο την κατάθλιψη

Κι όμως αυτή η ενασχόληση θα σε κρατήσει μακριά απο την κατάθλιψη

 

Σύμφωνα με έρευνες, τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας, έχουν αυξηθεί δραματικά οι περιπτώσεις ανθρώπων που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, με πολλούς να προσπαθούν να αποβάλλουν το άγχος με διάφορους τρόπους όπως είναι η yoga, η κηπουρική, το τρέξιμο κ.λπ. 

Ωστόσο μια πρακτική που κερδίσει όλο και περισσότερο έδαφος είναι το κέντημα!

Όπως με τις περισσότερες χειροτεχνίες, έτσι και με το κέντημα, μπορείς να βρεις μια διέξοδο από το πιεστικό σου πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλές τεχνικές κεντήματος έκαναν την εμφάνισή τους στο Instagram, μιας και αποτελεί μια διασκεδαστική απόδραση σε σχέση με την τακτοποίηση των ντουλαπιών ή το πλύσιμο των πιάτων.

Παράλληλα δημιουργείς ένα χειροποίητο έργο τέχνης το οποίο θα προσθέσεις στη συλλογή σου.

Η Sophie MacNeil καλλιτέχνης, τονίζει πως η ενασχόληση με βελόνα και κλωστή ήταν ευεργετική για την ευημερία της, αρχίζοντας το ράψιμο σε μια πολύ αγχωτική περίοδο της ζωής της, παράλληλα έτσι μείωσε τον εθισμό στο κινητό της.

Κι αν σκεφτούμε πως το μεγαλύτερο άγχος μέσα στην ημέρα μας προέρχεται από τις ειδήσεις που παρακολουθούμε μέσω του κινητού μας, τότε ίσως να είναι αρκετά βοηθητική μια απασχόληση που μας κρατάει για ώρες μακριά του.

Σκέψου μια διαδικασία κατά την οποία θα πρέπει να εστιάζεις όλη σου την προσοχή στη δημιουργία μιας εικόνας, ενός ζώου, τοπίου κ.λπ. με πολλές και μικρές λεπτομέρειες που θα σε κρατούν απορροφημένη. Πόσο ευεργετικός μπορεί να είναι αυτός ο εθισμός που θα σε απομακρύνει από μια σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα και φαντάσου την ικανοποίηση που θα νιώσεις όταν θα ολοκληρώσεις το πρώτο σου έργο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top