Το πρωινό ξύπνημα για κάποιους είναι απλά μία δύσκολη αλλά αναγκαστική υπόθεση. Αν είσαι βραδινός τύπος, κάθε φορά που χτυπάει το ξυπνητήρι είναι σαν την πρώτη φορά. Snooze, γκρίνια και αργοπορία αποτελούν μέρος της πρωινής ρουτίνας όλων αυτών που δεν αγαπούν το πρωινό ξύπνημα, αλλά αντιθέτως νιώθουν να αποδίδουν στο μέγιστο τις βραδινές ώρες.

Επειδή όμως δεν έχουμε το προνόμιο να δουλεύουμε μετά τις 12 το μεσημέρι, υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξυπνάμε πιο ευχάριστα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να διπλασιάσουμε τη δόση του καφέ.

Βάλε μουσική

Φτιάξε τη δική σου πρωινή λίστα με τα τραγούδια που σου φτιάχνουν το κέφι. Από κλασική μέχρι acoustic ή πιο δυνατά κομμάτια, η μουσική θα σε ξυπνήσει και θα σε χαλαρώσει πριν ξεκινήσεις μία απαιτητική ημέρα.
Πλύνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό

Το παγωμένο νερό δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για το πρωί, αλλά βοηθάει σίγουρα να δείχνει το δέρμα σου πιο φρέσκο και καθαρό και μειώνει το πρήξιμο. Ο καλύτερος τρόπος για να δεχτείς τα οφέλη του κρύου νερού είναι να ξεκινήσεις με χλιαρό και να συνεχίσεις με πιο παγωμένο.

 

Ξύπνα σταδιακά

Μην πετάγεσαι από το κρεβάτι αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι. Δώσε στο σώμα σου τον χρόνο που χρειάζεται για να ξυπνήσει, κάνοντας μερικές διατάσεις ή χαζεύοντας στα social media (ώστε να μην χάσεις χρόνο αργότερα στη δουλειά).

Φτιάξε ένα τέλειο πρωινό

Έχουμε συνδυάσει το πλούσιο πρωινό με την Κυριακή. Ωστόσο, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι αυτό που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Κάνε την προετοιμασία από το προηγούμενη βράδυ ώστε να απολαμβάνεις κάθε μέρα ένα ολοκληρωμένο πρωινό. Από μία ομελέτα και έναν φρέσκο χυμό μέχρι τα αγαπημένα σου δημητριακά ή ένα μπολ γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, οι έχεις πολλές και εύκολες επιλογές.

Οργανώσου

Ο προγραμματισμός είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Οργάνωσε από την προηγούμενη ημέρα τα ρούχα που θα φορέσεις, το μεσημεριανό που θα πάρεις στο γραφείο και κάνε μία λίστα με τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Ο σωστός προγραμματισμός μειώνει το άγχος και σου εξασφαλίζει μία πιο παραγωγική ημέρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!