Πώς να αντιμετωπίσετε την απόρριψη

Πώς να αντιμετωπίσετε την απόρριψη

 

Η απόρριψη πονά. Μερικές φορές προκαλεί τόσο άσχημα συναισθήματα που πληγώνουν τον εγωισμό μας και δεν επουλωνόμαστε ποτέ από αυτά. Αλλά αυτό που είναι ανάγκη να θυμάστε είναι ότι η απόρριψη είναι μέρος της ζωής, συμβαίνει σε όλους.

Δεν είναι δυνατό όσο και αν προσπαθήσετε να αρέσετε σε όλους ή όλοι να είναι ευχαριστημένοι από εσάς.

Οι προσγειωμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την απόρριψη με ρεαλισμό, και τους παρακάτω τρόπους:

Για να ξεπεράσετε το άσχημο συναίσθημα της απόρριψης, πρέπει να το αποδεχτείτε. Αναγνωρίστε τον συναισθηματικό που πόνο που νιώθετε και προσπαθήστε να μάθετε από αυτή την εμπειρία, έτσι ώστε την επόμενη φορά να είστε προετοιμασμένοι. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και με τον καιρό οι πληγές θα υποχωρήσουν.

Επιλέξτε να ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει και σας γεμίζει ενέργεια, για να ξεχάσετε τα άσχημα συναισθήματα της απόρριψης. Οι φυσικές δραστηριότητες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Ξεκινήστε το περπάτημα ή αρχίστε ένα χόμπι.

Όλοι έχουμε ένα διαφορετικό όριο των αριθμών της απόρριψη που μπορούμε να χειριστούμε. Εάν νιώθετε πως έχετε φτάσει στο βαθμό της απελπισίας, τότε ίσως είναι καλύτερα να ξεκουραστείτε για λίγο, να αφήσετε το μυαλό σας να χαλαρώσει από τις σκέψεις. Στρέψτε την προσοχή σας για λίγο χρονικό διάστημα στις δραστηριότητες και τις ευκαιρίες, οι οποίες δεν σας θέτουν σε κίνδυνο απόρριψης. Το μυαλό σας θα ξεκουραστεί και θα είναι έτοιμο να δεχτεί νέες προκλήσεις.

Σκεφτείτε ότι μια απόρριψη θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για θετική αλλαγή ή ανάπτυξη. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια κατευθυντήρια τροχιά για να σας οδηγήσει σε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε και τότε είναι που θα βγάλετε προς τα έξω τον καλύτερό σας εαυτό. Όταν ο Steve Jobs απορρίφθηκε και απολύθηκε από τη δική του εταιρεία το 1985, συνέχισε με την Pixar Animation Studios, η οποία σήμερα είναι το πιο επιτυχημένο στούντιο κινούμενων σχεδίων.  Η απόρριψη μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια αποκάλυψη νέων δυνατοτήτων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top