Η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι συνήθως συνυφασμένη με την επιτυχία. Αρκετοί άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη καταφέρνουν  επίσης να μην επηρεάζονται από την τοξικότητα του χώρου εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν ένα εύκολο τρικ και έχει να κάνει με τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα. Στα 50s, ο ψυχολόγος Albert Ellis ανακάλυψε ότι η ρίζα πολλών συναισθηματικών προβλημάτων είναι οι παράλογες σκέψεις, διότι οδηγούν στο αυτοσαμποτάζ. Κοινώς, αν αρχίζεις να πιστεύεις ότι θα αποτύχεις, τότε αποτυγχάνεις.

Το κόλπο είναι απλό: Παίρνουμε ένα χαρτί και ένα μολύβι, όχι ηλεκτρονική συσκευή, και γράφουμε τις σκέψεις μας. Βλέποντας γραμμένες τις αρνητικές σκέψεις, θα σκεφτούμε ότι σε καμία περίπτωση δε μας αξίζουν και θα προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε και να τις διαφοροποιήσουμε. Να διεκδικήσουμε δηλαδή περισσότερα για τον εαυτό μας.

Ύστερα πρέπει να μιλήσουμε δυνατά για όσα νιώθουμε, είτε σε κάποιον που εμπιστευόμαστε απόλυτα, είτε μαγνητοφωνώντας τον εαυτό μας για να τον ακούσουμε στη συνέχεια. Και τέλος, πρέπει να πιέσουμε λίγο τον εαυτό μας να επικεντρωθεί στα θετικά μιας κατάστασης. Έληξε η σχέση μας; Θα κάνουμε μια νέα αρχή και θα επικεντρωθούμε στον εαυτό μας. Χάσαμε τη δουλειά μας; Ευκαιρία να κάνουμε νέο ξεκίνημα με καινούργιες παραστάσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!