Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι κάθε δεκαετία έχει τα καλά και τα κακά της. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι η δεκαετία των 20 έχει μία ανεμελιά και μία φρεσκάδα που σταδιακά μειώνεται. Έχεις έναν ενθουσιασμό γιατί καθετί είναι καινούριο και πρωτόγνωρο, δεν έχεις προλάβει να φας τις χλαπάτσες του έρωτα και της απογοήτευσης και βγαίνεις στην αρένα του dating με αμείωτη ορμή.

Από την άλλη, δε διαθέτεις την εμπειρία της ζωής ίσως επειδή τα 20 είναι η δεκαετία που διαμορφώνεις την προσωπικότητά σου. Και φτάνεις στα 30, όπου τα πράγματα αλλάζουν, τα μάτια σου έχουν δει πολλά και διαθέτεις πλέον τα όπλα που δεν είχες σε μικρότερη ηλικία.

 
Ξέρεις τι θες (στο περίπου)

Αν και αυτό είναι κάπως σχετικό και μπορεί να περάσεις μπερδεμένες φάσεις σε κάθε δεκαετία της ζωής σου, έχεις φτάσει πλέον σε μία ηλικία που έχεις δει πράγματα. Αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που έχεις περισσότερη ανάγκη σε μία σχέση, αλλά και όλα αυτά που δεν αντέχεις. Ξέρεις πού να κάνεις συμβιβασμούς και πού να πεις αντίο, αν χρειαστεί. Και είσαι περισσότερο εκπαιδευμένη στο να αναγνωρίζεις γρήγορα ποιος είναι για εσένα.

Με μία πρέζα ρεαλισμού

Εννοείται ότι ο έρωτας είναι σκέτη μαγεία και θέλεις να τον ζεις πάντα με έξαψη, αλλά ξέρεις ότι οι αληθινές σχέσεις έχουν και ρουτίνα και δυσκολίες και απομυθοποίηση. Δεν περιμένεις τον πρίγκιπα, αλλά ένα σύντροφο. Ξέρεις ότι το σεξ χρειάζεται προσπάθεια και πειραματισμούς και ότι δεν αρκεί απλά να έχεις καλή χημεία.

Καλύτερο σεξ

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ όσο μεγαλώνουν, γιατί παύουν να νιώθουν ντροπή και δεν πιστεύουν ότι το σεξ επικεντρώνεται στην ανδρική απόλαυση. Πειραματίζονται, τολμούν και διεκδικούν τον οργασμό τους. Οι παρτενέρ είναι πολύ πιο πεπειραμένοι (εκτός αν σου αρέσουν οι μικρότεροι) και τώρα ξέρεις τι σημαίνει πραγματικά καλό σεξ. Και κυρίως, δε χάνεις χρόνο σε κακούς εραστές, επειδή είσαι ακόμα στο δρόμο της ανακάλυψης.

Δεν συμβιβάζεσαι

Αν και πολλοί θεωρούν ότι μία γυναίκα κάνει εκπτώσεις στην επιλογή ενός συντρόφου, όταν περνά τα 30, επειδή δε θέλει να μείνει στο ράφι, δε σημαίνει ότι είναι και έτσι. Μετά τα 30, ξέρεις τι θέλεις και δεν έχεις την υπομονή να ανεχτείς εξοργιστικές συμπεριφορές ή πράγματα που υποτιμούν τη νοημοσύνη (και την καρδούλα) σου. Διότι αυτό που σου λείπει δεν είναι να γεμίσεις το χρόνο σου, αλλά να έχεις μία σχέση με έναν άνθρωπο που σε εμπνέει και έχει αυτά τα στοιχεία που εσύ θεωρείς βασικά.

Είσαι πιο έτοιμη για μία ώριμη σχέση

Κακά τα ψέματα, ο άνθρωπος δεν αλλάζει και δε σημαίνει ότι με το που θα περάσεις το κατώφλι των 30, θα αποκτήσεις τεράστια σοφία και ωριμότητα. Ωστόσο, η εμπειρία σε βοηθά να φιλτράρεις τα άτομα που γνωρίζεις (όπως συμβαίνει και με τους φίλους) και να μπεις πιο συνειδητά σε μία σχέση. Δεν έχεις πια τη διάθεση και το χρόνο να κάνεις πειράματα και δοκιμές, (έτσι για τη φάση) και λες εύκολα adieu αν καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Εκτιμάς διαφορετικούς ανθρώπους

Ζόρικα αγόρια με μηχανές ή αδιάφοροι άντρες που δεν ξέρουν πώς να είναι σε μία σχέση. Αυτό το μοτίβο επιλογών είναι περισσότερο σύνηθες στα 20, τότε που όλα σου φαίνονται ουάου και είναι πιθανότερο να ερωτευτείς ανθρώπους που είναι εντελώς ακατάλληλοι για εσένα. Όσο μεγαλώνεις, εκτιμάς τη σημασία της αγάπης, της φροντίδας και της επικοινωνίας και βλέπεις ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας υγιούς σχέσης. Παύεις να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θέλουν και επιλέγεις εκείνους που τα έχουν βρει περισσότερο με τον εαυτό τους. Μάλλον επειδή συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και σε εσένα. Και οι επιλογές μας αντικατοπτρίζουν το ποιοι είμαστε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!