Ζούμε στην εποχή που η επιτυχία είναι ταυτόχρονα το ζητούμενο αλλά και κάτι πολύ σχετικό. Υπάρχουν αρκετοί τύποι εκεί έξω που μετρούν την αξία τους σε followers και likes, όμως υπάρχει και η άποψη πως οι πραγματικά επιτυχημένοι και σημαντικοί άνθρωποι δεν συνδέονται απαραίτητα με τον αριθμό των ατόμων που τους ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέκαθεν υπήρχε η εντύπωση ότι οι δημοφιλείς άνθρωποι ήταν και επιτυχημένοι, αυτό όμως ελέγχεται, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων πολύ ήπιων τόνων που έκαναν πολύ σημαντικά πράγματα διατηρώντας χαμηλό προφίλ.

Στο σήμερα, η φήμη εξακολουθεί να είναι μεγάλο αφροδισιακό, το οποίο συγκινεί τις γυναίκες. Οι περισσότερες νιώθουν έλξη για έναν άνδρα που είναι γνωστός και διάσημος ενώ πιο δύσκολα θα τις συγκινήσει κάποιος που είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει αλλά εσωστρεφής, χωρίς μεγάλο κοινό να τον ακολουθεί.Εδώ ακριβώς έρχεται να κολλήσει λοιπόν ο τύπος του normcore, του άνδρα που είναι αντιστάρ, δεν έχει social media και κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο στις διαπροσωπικές σχέσει, καθώς έχει παρατηρηθεί μια έντονη στροφή των γυναικών προς αυτόν τον τύπο άνδρα: Εκείνος που είναι cool, δεν υπερεκτίθεται και κρατά την προσωπική του ζωή αποκλειστικά για τον εαυτό του.

Τι σημαίνει όμως να είναι κάποιος normcore;  Πρόκειται για το άτομο που δεν ακολουθεί ούτε τις τάσεις, ούτε τη μόδα, αποφεύγει τα κλισέ και έχει εντελώς δικό του απλό, προσωπικό αλλά ενδιαφέρον στυλ, κατακτημένη προσωπικότητα και μοναδικότητα. Κοινώς, είναι ο τύπος που έχει περιεχόμενο χωρίς να το διατυμπανίζει. Είναι η off the grind περσόνα που έχει κάνει πολλά και έχει να δώσει ακόμα περισσότερα, αλλά διατηρεί την αυθεντικότητά της και κρατά την προσωπική ζωή πραγματικά ιδιωτική.

Πως όμως από την υπερ διαδραστικότητα και την παντοδυναμία ενός προφίλ με εκατομμύρια followers φτάσαμε να θεωρούμε την πολύ διακριτική παρουσία στα social media ένα πραγματικά περιζήτητο και ερωτεύσιμο χαρακτηριστικό σε έναν άνδρα-σύντροφο-άνθρωπο;

Η ψυχοθεραπεύτρια Rachel Wright από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο i-D ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στον αντίκτυπο που είχαν τα social media σε όλες τις σχέσεις μας – ρομαντικές ή όχι. «Δεν νομίζω ότι θα σταματήσουμε ποτέ να έχουμε power couples, αλλά πιστεύω ότι ένα από τα αποτελέσματα του Covid ήταν οι βαθιές προσωπικές σκέψεις που κάναμε για το πώς περνάμε το χρόνο μας και για τις σχέσεις στη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Eπιμέλεια: Έλενα Φάκου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!