Απλές ασκήσεις που λυτρώνουν από τον πόνο που σου προκαλεί η ερωτική επαφή

 Απλές ασκήσεις που λυτρώνουν από τον πόνο που σου προκαλεί η ερωτική επαφή
Σύμφωνα με σχετική έρευνες, 1 στις 3 γυναίκες έχουν αισθανθεί πόνο εξαιτίας της σεξουαλικής επαφής. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια γυναίκα ποικίλλουν, αλλά σε κάθε περίπτωση πίσω τους κρύβεται μία δυσλειτουργία. Από στρες, έλλειψη ερωτικής διέγερσης και ανατομικές διαφορές με τον παρτενέρ της, μέχρι μία λοίμωξη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κι άλλα. Σε κάθε περίπτωση μία επίσκεψη στο γυναικολόγο θα λύσει τις όποιες απορίες.

Από 'κει και πέρα, κάποιες ασκήσεις, που ίσως ήδη να κάνεις και στις οποίες πρέπει να δώσεις έμφαση, ενδυναμώνουν το πυελικό σου έδαφος. Το κάτω εσωτερικό τμήμα της λεκάνης, το οποίο αποτελείται από μύες, λειτουργεί σαν «αιώρα» για τα όργανα της πυέλου που βρίσκονται ακριβώς από πάνω της. Μήτρα, ουροδόχος κύστη και έντερο, στη δική σου, θηλυκή περίπτωση. Το πυελικό έδαφος είναι επίσης αυτό που χαλαρώνει για να επιτρέψει τη διείσδυση και το ίδιο που πάλλεται ρυθμικά κατά τη διάρκεια του οργασμού. Κι όπως κάθε μέρος του σώματος που αποτελείται από μύες, έτσι και το πυελικό έδαφος ενδυναμώνει με τις κατάλληλες ασκήσεις. Δυνατοί μύες ίσον λιγότερη ευαισθησία και άρα λιγότερος πόνος.

Διαφραγματική αναπνοή

Πρόκειται για την αναπνοή που γίνεται με σύσπαση του διαφράγματος, του μυός που βρίσκεται σε οριζόντια θέση ανάμεσα στη στομαχική κοιλότητα και την κοιλότητα του θώρακα. Κατά την εισπνοή, στη διαφραγματική αναπνοή, ο αέρας που εισέρχεται στον πνεύμονα φουσκώνει την κοιλιά. Ξεκινάς με ευθυτενή στάση μπροστά σ' έναν μεγάλο καθρέφτη. Κρατάς την κορυφή του κεφαλιού όσο πιο ψηλά μπορείς. Όλο το υπόλοιπο σώμα πρέπει να κρέμεται χαλαρό. Τα χέρια τοποθετούνται στην μέση σε σχήμα «καλαθάκι» με τον αντίχειρα πίσω και τα άλλα δάκτυλα μπροστά. Οι ώμοι δεν πρέπει να ανασηκωθούν καθόλου. Πρέπει να υπάρχει η αίσθηση χαμηλά στην κοιλιά πως αυτή γεμίζει με αέρα, τόσο που να σπρώχνει τα χέρια προς τα έξω. Είναι η αναπνοή με την οποία ξεκινάς το pilates.

Στάση του παιδιού

Κλασική στάση της γιόγκα που κάνει stretching στο πυελικό έδαφος. Στη Balasana, στέκεσαι στα γόνατα και απλώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Φέρνεις το σώμα σου παράλληλα στο πάτωμα και προσπαθείς να ακουμπήσεις τα καθιστικά σου κόκκαλα στις πατούσες, απλώνοντας παράλληλα τα χέρια στο δάπεδο και το μέτωπο επίσης. Πάρε βαθιές ανάσες. Μείνε σ' αυτή τη στάση από 30'' έως και λίγα λεπτά. Η πλάτη σου δεν θα είναι το μόνο μέρος του σώματός σου που θα τεντωθεί.

Στάση Χαρούμενο μωρό

Γιόγκα ξανά. Ξάπλωσε ανάσκελα, λύγισε τα γόνατά και κράτησε τις πατούσες, τους αστραγάλους, ή το πίσω μέρος των μηρών. Τράβηξε απαλά τα πόδια προς το πάτωμα και κρατώντας τα λικνίσου δεξιά- αριστερά.
Scroll To Top