Γιατί έχουμε μειωμένη διάθεση για σεξ την εποχή του κορωνοϊού;

Γιατί έχουμε μειωμένη διάθεση για σεξ την εποχή του κορωνοϊού;

Πολλές είναι οι αλλαγές που έχουν παρουσιαστεί στα ζευγάρια και στις σχέσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είναι οκ αν δεν έχεις ακόμα όρεξη για σεξ; Η απάντηση έρχεται από τους ειδικούς.

«Είναι ασυνήθιστες οι εποχές που διανύουμε. Δεν έχουμε να τις συγκρίνουμε με κάτι, γιατί είναι πρωτόγνωρες. Και φυσικά, δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίδραση σε μία πανδημία. Ακόμα και αν έχεις ακόμα τη δουλειά σου, η οικογένειά σου είναι υγιής και δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει το πώς νιώθεις και βιώνεις την καθημερινότητά σου», εξηγεί ο sex therapist, Christopher Ryan Jones.

«Για κάποιους, το σεξ είναι εντελώς αγχολυτικό. Αλλά κάποιοι βλέπουν την αβεβαιότητα ως λόγο να μην κάνουν καθόλου σεξ. Σαν να τους μηδενίζει τη λίμπιντο». Έρευνα του 2013 στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, έδειξε ότι οι γυναίκες που ένιωθαν χρόνιο στρες, δεν ερεθίζονταν ιδιαίτερα όταν έβλεπαν ερωτική ταινία και αποσπώνταν εύκολα.

Οι προτάσεις των ειδικών

Όλα καταλήγουν στο κομμάτι της επικοινωνίας. Δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ για να έρθεις κοντά με το ταίρι σου. «Η αγκαλιά, η συζήτηση και η κατανόηση είναι οι λέξεις κλειδιά αυτήν την περίοδο. Αν ο ένας (ή και οι δύο) χρειάζεται να περάσει εντελώς η φάση της αβεβαιότητας προκειμένου να ξαναβρεί την όρεξη για σεξ, ας γίνει έτσι. Είναι σημαντικό να έχει έναν σύντροφο που δείχνει ότι κατανοεί και δεν θυμώνει», τονίζει η ειδικός σχέσεων Michelle Keinan.

Αποδέχεσαι ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα και ότι είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι αυτής της περιόδου. Ωστόσο, αν αμφιβάλλεις για το μέλλον αυτής της σχέσης, μίλησε ανοιχτά στον σύντροφό σου για αυτά που σου απασχολούν. Ποτέ κανείς δεν βοηθήθηκε από μυστικά και σκέψεις που μπαίνουν κάτω από το χαλί.

Αν η απαισιοδοξία οδήγησε στη βαρεμάρα και δεν βρίσκεις τον λόγο να ξαναβρείς τη χαμένη όρεξη, δεν σημαίνει ότι έχει χαθεί οριστικά το ερωτικό παιχνίδι. Τώρα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να εξερευνήσεις φαντασιώσεις και να πειραματιστείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top