Γιατί οι άνδρες έχουν την τάση να επιστρέφουν στις πρώην τους;

Γιατί οι άνδρες έχουν την τάση να επιστρέφουν στις πρώην τους;

1. Δεν είσαι πια δεδομένη

Βλέπει ότι έγινε αυτό που δεν περίμενε, ότι δηλαδή να είσαι ευτυχισμένη και χωρίς εκείνον. Περίμενε ότι μετά από εκείνον θα ήσουν συντετριμμένη και τώρα που βλέπει πως δεν ήταν το κέντρο του σύμπαντος, θέλει να νιώσει ξανά σημαντικός.

2. Φοβάται μην είναι πολύ αργά

Αρχίζει να παρατηρεί ότι στέκεσαι στα πόδια σου και χωρίς εκείνον και πιστεύει ότι αρχίζεις να προχωράς στην ζωή σου. Φοβάται ότι αρχίζεις και τον ξεπερνάς και ξενερώνεις με την σκέψη ότι μπορεί κάποτε να είσαι ξανά μαζί του. Έτσι, τρέχει να προλάβει την ευκαιρία να σε κρατήσει «ζεστή», πριν ξεθωριάσουν όλα τα συναισθήματα που είχες για εκείνον.

Αντιδρά κυρίως από φόβο. Φόβο ότι όταν σε θελήσει, εσύ θα του κλείσεις την πόρτα. Ξέρει ότι όσο πιο επιτυχημένη είσαι στην ζωή σου μετά από εκείνον, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποδεχτείς τα λάθη του και τα στραβά του. Ώστε στο τέλος, να τον ξανά δεχτείς στην ζωή σου. Έτσι, επιστρέφει χωρίς να έχει σκεφτεί καλά το πως θα συνεχίσετε ή πως θα αλλάξει προς το καλύτερο ώστε να είστε μαζί και να είστε και καλά.

3. Δοκιμάζει να δει εάν μπορεί να σε υπολογίζει όποτε νιώθει αδύναμος

Μπορεί να μην είναι σίγουρος ότι θέλει να είναι ξανά μαζί σου, αλλά κάνει την προσπάθεια του. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σε «ψαρέψει» για να δει πως θα αντιδρούσες σε μία ενδεχόμενη επανασύνδεση μαζί του. Δυστυχώς, αυτή του η απόφαση δεν ήρθε μετά από σκέψη και εσωτερική αλλαγή, αλλά από απλή περιέργεια να δει ποια είναι η δική σου οπτική σε κάτι τέτοιο.

Τέτοιοι άνθρωποι συνήθως στέλνουν σε άκυρες στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις. Επίσης, από την μία στιγμή στην άλλη δείχνουν εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές. Εκεί που σου λέει πως πρέπει να χωνέψεις ότι δεν θα είστε ξανά μαζί, σου στέλνει ότι του λείπεις και ότι έκανε λάθος που δεν είναι μαζί σου, μόνο και μόνο για να ξανά αλλάξει γνώμη λίγο μετά. Μπορεί να σου στείλει να βγείτε, μόνο και μόνο για να κάνετε σεξ. Ή για να κλάψετε μαζί που δεν είστε πια ζευγάρι, χωρίς να έχει σκοπό να είναι πραγματικά ξανά μαζί σου.

Πρέπει να την αντιμετωπίσεις με κυνισμό την προσέγγισή του και να μην την λάβεις τοις μετρητοίς. Εάν καταλάβεις ότι σου ζητάει να είστε ξανά μαζί μόνο και μόνο για να δει εάν μπορεί να σε υπολογίζει ως ρεζέρβα όταν δεν έχει κάτι καλύτερο ή δεν νιώθει καλά, τότε αυτός ο άνθρωπος είναι τοξικός και σου έκανε δώρο που έμεινε μακριά σου. Είσαι πολύτιμη, μην το ξεχνάς.

4. Μετανιώνει που σε έχασε

Δεν είναι όλοι οι πρώην συμφεροντολόγοι και εγωιστές. Κάποιοι, βρέθηκαν σε αδύναμες περιόδους της ζωής τους και σε απομάκρυναν για τους λάθος λόγους. ‘Η, πραγματικά δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν στην σχέση σας την συγκεκριμένη περίοδο. Κάποιοι άντρες επιστρέφουν γιατί ειλικρινά τους έλειψες εσύ και ο υπέροχος χαρακτήρας σου.

Όντως, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ευθύνεται ούτε η επιστροφή στη συνήθεια, ούτε η αδυναμία του χαρακτήρα του ούτε τίποτα άλλο, μα μόνο ότι έκανε λάθος. Οι άντρες έχουν την τάση να κάνουν λάθος αποφάσεις στα συναισθηματικά τους γιατί τους λείπει κάτι που κάνουν οι γυναίκες: δεν συζητούν αρκετά τα συναισθήματά τους με άλλα άτομα. Έτσι, νιώθουν κάτι μία στιγμή, παίρνουν μία απόφαση και τελικά μήνες μετά καταλαβαίνουν ότι θα προτιμούσαν να την είχαν αποφύγει από την αρχή και απλά να είχαν κάνει μία παραπάνω προσπάθεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top