Οι πιο συχνοί μύθοι στο σεξ που συνεχίζουμε να πιστεύουμε

Οι πιο συχνοί μύθοι στο σεξ που συνεχίζουμε να πιστεύουμε

Μύθοι που αφορούν τον οργασμό, τον ρόλο των δύο φύλων στο ερωτικό παιχνίδι ή το μέγεθος του ανδρικού μορίου μπορεί να χαλάσουν αυτή τη «μαγεία», να δημιουργήσουν ανασφάλειες τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα και επομένως να υπονομεύσουν τη σεξουαλική ζωή και υγεία του ζευγαριού.


1 Το σεξ καίει πολλές θερμίδες

Μπα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως 30 λεπτά σεξ καίει από 85-150 θερμίδες το πολύ. Ένα κιλό σωματικού βάρους αντιστοιχεί σε 7.000 θερμίδες. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 5-10 λεπτά κάθε φορά. Φέξε μου και γλίστρησα. Μπορεί το σεξ να κάνει καλό στην υγεία σου, αλλά σαν μορφή άσκησης με στόχο την απώλεια βάρους, ας μην γελιόμαστε, δεν κάνει δουλίτσα.


2 Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι αντρική υπόθεση

Άλλο ένα λάθος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Ιατρικής το 20-30% των αντρών θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια έντονη σεξουαλική δυσλειτουργία στο ζωή του. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 40-50%. Τα αίτια είναι κοινά, τόσο οργανικά, όσο και ψυχογενή. Τα πρώτα επηρεάζουν και τα δύο φύλα μετά τα 40, ενώ τα ψυχογενή αίτια δεν έχουν ηλικία.

 

3 Όταν κάνεις σεξ κινδυνεύεις να πάθεις καρδιακή προσβολή

Στην πραγματικότητα το αντίθετο ισχύει. Το συχνό σεξ συνδέεται με μια υγιή καρδιά. Μία με δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακή νόσο. Η πιθανότητα να πάθει η καρδιά ενός υγιή ανθρώπου κάνοντας σεξ είναι πολύ χαμηλή, μία στο εκατομμύριο σκέψου. Είναι σαν να παθαίνεις έμφραγμα γιατί ανέβηκες δύο ορόφους με τις σκάλες. Κάποιο πρόβλημα υπήρχε στην καρδούλα σου και δεν το ήξερες.


4 Οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα

Κλισέ πιο βαρετό από οτιδήποτε άλλο. Τόσο οι άντρες όσο και γυναίκες σκέφτονται το σεξ μερικές φορές μέσα στην ημέρα, σύμφωνα και με έρευνα που έρχεται από το State University του Οχάιο. Όσο για τους άντρες, που υποτίθεται ότι είναι και οι πιο πονηροί (άλλος ένας μύθος εδώ), οι σκέψεις που κάνουν για το σεξ είναι περίπου οι 19 από τις 8.000 που περνούν από το μυαλό τους καθημερινά. Τόσο λίγες δηλαδή για να το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top