Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για τα ραντεβού μετά τα 30

Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για τα ραντεβού μετά τα 30


Οι πρώτες γνωριμίες στη δεκαετία των τριάντα είναι πιο δύσκολες από ό,τι σε αυτή των είκοσι, ειδικά όταν δουλεύεις πολλές ώρες την ημέρα και τα περιθώρια για κοινωνικοποίηση είναι λίγα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το άγχος που σε διακατέχει κάθε φορά που γνωρίζεις έναν νέο σύντροφο.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Μην κολλάς στη διαφορά της ηλικίας που μπορεί να έχεις με τον άλλον. Δεν είναι τόσο ο αριθμός που παίζει ρόλο όσο η φάση στην οποία είστε. Μπορεί να είσαι κοντά στα 30 και να βρήκες τον τέλειο 40άρη. Μπορεί να είσαι 35 και να εμφανίστηκε ο τέλειος 28άρης. Αν εσείς περνάτε καλά και ξέρετε τι μπορείτε να περιμένετε από τον άλλον, τότε η διαφορά της ηλικίας σας δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.


Άσε πίσω το παρελθόν σου

Ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες κουβαλάμε μαζί μας τις παλιότερες εμπειρίες μας. Αυτό πάντα θα δημιουργεί προβλήματα αν δε μάθεις να αφήσεις πίσω σου ό,τι ήταν που έγινε στην προηγούμενη σχέση σου. Επειδή ο προηγούμενος δεν ήθελε κάτι σοβαρό δε σημαίνει πως όλοι είναι έτσι. Επειδή ο προηγούμενος δε σε σεβόταν δεν είναι απαραίτητο πως και ο επόμενος θα είναι έτσι. Προσπάθησε να ξεκινάς κάθε καινούρια σχέση σε καθαρό καμβά και χωρίς προκαταλήψεις.

Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις

Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες. Απλά όσο αλλάζει η ηλικία σου, αλλάζουν και τα θέλω σου. Στα 25 μπορεί να ήθελες κάποιον με τον οποίο θα περνούσες καλά, θα βγαίνατε συνέχεια, θα κάνατε μακρινά ταξίδια και δε σκεφτόσασταν τίποτα παραπάνω. Τώρα μπορεί να σκέφτεσαι πως θέλεις η σχέση σου να είναι σταθερή, να ξέρεις πως μπορείς να βασιστείς στον άλλον, πως καταλαβαίνει και σέβεται το πόσο σημαντική είναι η δουλειά σου. Μπορεί να σκέφτεσαι πως θέλεις οικογένεια ή μπορεί να ξέρεις πως δε θέλεις. Το παν είναι να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου και να ξέρεις τα θέλω σου. Τότε θα ξέρεις πως δε θα συμβιβαστείς για κάτι που δε σου κάνει.


Δώσε χώρο για να σε προσεγγίσει κάποιος

Αν έχεις πληγωθεί σε αρκετές σχέσεις το παρελθόν είναι λογικό να μην αφήνεις το χώρο να σε πλησιάσει κάποιος γιατί φοβάσαι μην πληγωθείς για ακόμα μία φορά. Λογικό! Αλλά από την άλλη αν δε δώσεις την ευκαιρία πως θα μάθεις αν άξιζε ή όχι τον κόπο; Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά σε μία σχέση αυτό όμως δεν πρέπει να σε φοβίζει. Πρέπει απλά να σε κάνει να έχεις το μυαλό σου στο κεφάλι σου και να δίνεις σημασία στα κόκκινα σημαιάκια που μπορεί παλιότερα να αγνοούσες.

Πάψε να εθελοτυφλείς

Κακά τα ψέματα, κάποια πράγματα φαίνονται από την αρχή. Το να τα αγνοήσεις μπορεί να ήταν ΟΚ όταν ήσουν 25 γιατί μπορεί να μην ήξερες. Αλλά τώρα πια ξέρεις. Μην υποβάλλεις τον εαυτό σου σε διαδικασίες που ξέρεις πως θα σε πληγώσουν. Αν ο άλλος δε σου κάνει, δε σου κάνει. Άνοιξε τα μάτια σου και δες τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου για αυτό ακριβώς που είναι. Αν ξέρεις πως κάτι δε θα βγει, μη δίνεις ευκαιρίες χωρίς λόγο. Απλά θα χάσεις το χρόνο σου και θα καταλήξεις πληγωμένη για ακόμα μία φορά.


Μη σε πιάνει απελπισία και γίνεσαι στριμμένη

Ενώ μπορώ να καταλάβω το ότι τα νεύρα σου μπορεί να έχουν σπάσει πλέον αν τόσα χρόνια μπλέκεις με τους λάθος ανθρώπους, μην το αφήνεις να σε θυμώνει και να σε αλλάζει. Μάθε από τις εμπειρίες που έχεις περάσει και χρησιμοποίησε τη σοφία σου προς όφελός σου για να μη ξανά κάνεις τα ίδια λάθη.


Το σημαντικό είναι να περνάς καλά

Σε αυτή την ηλικία είναι εύκολο να παρασυρθείς και να επικεντρωθείς σε αυτά που δεν έχεις. Αλλά πρέπει να σκέφτεσαι και να εκτιμάς όλα αυτά που έχεις καταφέρει ως τώρα. Μην περιμένεις στη γωνία για να δεις αν ο καθένας που περνάει από μπροστά σου είναι έτοιμος για όλα όσα θέλεις και εσύ. Χάνεις τη μαγεία έτσι. Απόλαυσε την κάθε στιγμή, χαλάρωσε, και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να βγει.


Η επικοινωνία είναι το παν

Αυτό ισχύει για κάθε σχέση. Αν δε μπορείτε να τα βρείτε στα πιο απλά πράγματα τότε μην περιμένεις να τα βρείτε και στα πιο σύνθετα. Η καλή επικοινωνία φαίνεται από την αρχή. Μη σπαταλάς το χρόνο σου όταν βλέπεις πως κάτι δε θα τσουλήσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top