Ποιο είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των ανδρών

Ποιο είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των ανδρών

 

Η πρώιμη εκσπερμάτιση είναι ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα. Εκτιμάται ότι το 35-40% των ανδρών που αναζητούν βοήθεια για σεξουαλικές διαταραχές αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η εκσπερμάτιση αποτελεί ένα αντανακλαστικό που δεν μπορεί να ελεγχθεί, καθώς από τη στιγμή που θα «ενεργοποιηθεί», δεν μπορεί να ανασταλεί.

Η πρώιμη εκσπερμάτιση μπορεί να παρουσιαστεί στους άνδρες κάθε ηλικίας και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Η συγκεκριμένη διαταραχή έχει παρατηρηθεί τόσο σε άνδρες που δεν έχουν κανένα ψυχολογικό πρόβλημα, όσο και σε εκείνους που βιώνουν έντονο στρες.

Που οφείλεται;

Τα οργανικά αίτια φαίνεται ότι δεν είναι η ρίζα του προβλήματος. Αν και η ακριβής αιτία της διαταραχής παραμένει άγνωστη, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που συνδέονται με την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Για παράδειγμα, η ηλικία είναι ένας τέτοιος παράγοντας. Είναι μάλλον αναμενόμενο οι νεαροί άνδρες να εκσπερματίζουν σχετικά γρήγορα κατά τη διάρκεια των πρώτων σεξουαλικών επαφών τους, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αγωνία και στην απειρία τους. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, μαθαίνουν να ελέγχουν το χρόνο της συνουσίας.

Ορισμένοι άνδρες από την άλλη πλευρά, αναπτύσσουν μια βαθύτερη αγωνία για το γεγονός ότι φτάνουν γρήγορα στη σεξουαλική κορύφωση, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά στην ικανότητά τους να ελέγξουν το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο σημείο αυτό βρίσκεται, στις περισσότερες περιπτώσεις η ρίζα του προβλήματος.

Φαίνεται δηλαδή ότι συνήθως οι άνδρες που παρουσιάζουν διαταραχή πρώιμης εκσπερμάτισης βιώνουν μια βαθιά ανησυχία για την ικανότητά τους να ελέγχουν τη σεξουαλική τους λειτουργία.

άντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top