Πώς η άσκηση βελτιώνει τη σεξουαλική μας ζωή

Πώς η άσκηση βελτιώνει τη σεξουαλική μας ζωή

Αν νομίζεις ότι γυμναστική και σεξ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους ή ακόμα χειρότερα ότι λόγω περιορισμένου χρόνου και κούρασης είναι σχεδόν αδύνατον να συνυπάρξουν θα χαρείς να μάθεις ότι το κρεβάτι σου δεν απέχει τελικά και τόσο πολλά χιλιόμετρα από το γυμναστήριο...

Σύμφωνα με έρευνες, η συχνή άσκηση βελτιώνει τη σεξουαλική σου ζωή με τους εξής τρόπους:

Καταπολεμά το στρες: Ως γνωστόν το άγχος σκοτώνει τη λίμπιντο και τι καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις από τη γυμναστική. Η άσκηση ενισχύει τη ροή του αίματος, βελτιώνει την αναπνοή σου και απελευθερώνει ορμόνες (ενδορφίνες) που καταπολεμούν το στρες. Με άλλα λόγια σε βοηθά να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το σεξ.Σου χαρίζει αυτοπεποίθηση: Ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο -κυρίως στις γυναίκες- είναι το να ντρέπονται ή να μην αισθάνονται άνετα με το σώμα τους με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τη σεξουαλική πράξη. Η γυμναστική σε βοηθά να αγαπήσεις το σώμα σου, τονώνει την αυτοπεποίθησή σου και κατ’ επέκταση διεγείρει την ερωτική σου διάθεση.

Σε βοηθά να αποδόσεις καλύτερα: Μπορεί στο γυμναστήριο να γνωρίζεις απ’ έξω κι ανακατωτά όλες τις ασκήσεις, όμως όταν έρχεται η ώρα του σεξ να μη νιώθεις την ίδια βεβαιότητα για το τι πρέπει να κάνεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσαρμόσεις αυτό που γνωρίζεις να κάνεις καλά στο κρεβάτι σου. Μην ξεχνάς ότι η ευλυγισία, η δύναμη και η αντοχή σου θα σε βοηθήσουν να αποδόσεις καλύτερα ενώ ακόμα και οι ασκήσεις μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και να ξαφνιάσουν ευχάριστα το/τη σύντροφό σου.

Scroll To Top