Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναικάς κατά τη διάρκεια του σεξ

Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναικάς κατά τη διάρκεια του σεξ


Κατά τη διάρκεια του σεξ η διέγερση της γυναίκας ξεκινάει από τον εγκέφαλο. Όταν ο εγκέφαλος διεγείρεται σεξουαλικά από κάποιο ερέθισμα, τα αιμοφόρα αγγεία μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται περισσότερο αίμα στα γεννητικά όργανα.

Η αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος προκαλεί επίσης αύξηση κολπικών εκκρίσεων, δηλαδή του φυσικού λιπαντικού του αιδοίου που αποτελείται από αμινοξέα και πρωτεΐνες.

Την ίδια ώρα χιλιάδες νευρικές απολήξεις στον κόλπο «ανεβάζουν θερμοκρασία».

Οι ιστοί στην κλειτορίδα σκληραίνουν και πρήζονται. Η κλειτορίδα κατά τη σεξουαλική διέγερση μπορεί να φτάσει σε τριπλάσιο μέγεθος. Από την άλλη, ο τράχηλος της μήτρας μαλακώνει. Αν το χέρι ή το πέος το ακουμπήσει το χέρι ή το πέος ή ένα ερωτικό βοήθημα, τότε στέλνει χιλιάδες μηνύματα στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να «ανάβουν» εκείνες οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται με τα «προκαταρτικά» ή τα ερωτικά παιχνίδια.

Σε ένα 10% των γυναικών, οι μυς του πυελικού εδάφους που συστέλλονται κατά την διάρκεια του οργασμού, μπορούν να προκαλέσουν την έκκριση διάφανου και άοσμου υγρού έξω από την ουρήθρα. Πρόκειται για τη «γυναικεία εκσπερμάτιση» (eυirting) και δεν έχει καμία σχέση με την ούρηση. Αυτό το υγρό αποτελείται από φυσικά σάκχαρα και όξινη προστατική φωσφατάση, μια χημική ουσία που βρίσκεται επίσης στο σπέρμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top