Όλοι μας έχουμε βιώσει σχέσεις, στις οποιες υπάρχουν πόρτες που κλείνουν με δύναμη και φωνές με ένταση και κλάματα με αναφιλητά μετά από ένα μεγάλο καυγά με τον σύντροφό μας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο από τα δικά σας λάθη έχει ίδιο μερίδιο ευθύνης με του συντρόφου σας και έχετε πάρει την κάτω βόλτα; 

Μήπως αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχει χαθεί η μαγεία και πλέον εμφανίζονται συνεχώς προβλήματα από το πουθενά;

Οι ψυχολόγοι εντόπισαν ποιες γυναικείες αντιδράσεις μπορούν να φέρουν σε ρήξη ένα ζευγάρι. Την κορυφή στην λίστα εξακολουθούν να κατέχουν οι υπερβολικές προσδοκίες και η υπερβολική γυναικεία ανεξαρτησία.

Ανεξαρτησία

Οι γυναίκες του σήμερα είναι κυρίαρχες του εαυτού τους. Έχουν προσωπική ζωή και ενδιαφέροντα, έχουν την καριέρα τους και μπορούν να αυτοσυντηρηθούν. Πολλές φορές αυτό το πράγμα κάνει ένα άνδρα να νιώθει όχι μόνο περιττός αλλά και άχρηστος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να «χαραμίσεις» την ανεξαρτησία σου.

Απλά προσπάθησε να του δείχνεις, που και που ότι ο σύντροφος σου είναι πολύ σημαντικός για σένα και χωρίς εκείνο δεν θα κατάφερνες τίποτα από όλα όσα έχεις κάνει.

Υψηλές προσδοκίες

 Το γυναικείο φύλο δείχνει την αγάπη του με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι οι άνδρες. Οι περισσότερες γυναίκες είναι έτοιμες και πρόθυμες να τα δώσουν όλα, να εκφράσουν την αγάπη τους με αμέτρητες λέξεις και να ξεπεράσουν το εαυτό τους για αυτόν που αγαπούν!

Από την άλλη οι άνδρες δεν εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα οι γυναίκες να είναι πάντα ανικανοποίητες με όσα τους δίνουν (οι άνδρες). Για ένα άνδρα όμως το να εκφράζεται είναι πολύ δύσκολο και εκείνο που θεωρούμε εμείς λίγο για εκείνον ίσως να σημαίνει πως ξεπέρασε τον εαυτό του. Σύμφωνα με έρευνες το 63% των ανδρών δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν σας λατρεύουν.

«Θέλω να αλλάξεις»

 Αλήθεια πόσες φορές έχουμε ξεστομίσει αυτή την φράση; Ο σύντροφος μας μπορεί να κάνει πράγματα που μας ενοχλούν με αποτέλεσμα να τον βομβαρδίζουμε με παράπονα. Καλό θα ήταν αντί να αντιδρούμε υστερικά να κουβεντιάσουμε το θέμα.

Με το να του μιλάμε επικριτικά το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τον απομακρύνουμε. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών δεν έχει ξεστομίσει ποτέ την φράση «θέλω να αλλάξεις». Αν έχουν κάτι απλά θα σου το πουν με άλλο τρόπο. Αυτή η φράση είναι απαγορευμένη, αφού με το που την ακούσουν νιώθουν πίεση…και φεύγουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!