Γιατί πρέπει να φοράμε στο μωρό μας γυαλιά ηλίου;

Γιατί πρέπει να φοράμε στο μωρό μας γυαλιά ηλίου;

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) μπορεί να βλάψει τα μάτια ενός μωρού για αυτό είναι απαραίτητο να του φοράτε γυαλιά ηλίου.

Οι οφθαλμίατροι συνιστούν όλα τα παιδιά κάτω των 10 ετών να φορούν γυαλιά ηλίου, σε έντονη ηλιοφάνεια καθώς όχι μόνο προστατεύουν τα βλέφαρα από έγκαυμα αλλά και την ίριδα, τον φακό και κυρίως τον ευαίσθητο αμφιβληστροειδή.

Γιατί κινδυνεύουν τα μάτια των μωρών;

Ο κερατοειδής χιτώνας, ο φακός και τα υγρά είναι πιο καθαρά στο μάτι ενός παιδιού απ’ ότι στο μάτι ενός ενήλικα. Αυτό επιτρέπει περισσότερο φως μικρού μήκους κύματος να φτάσει στον αμφιβληστροειδή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καταρράκτη ή ωχρά κηλίδα στη μετέπειτα ζωή.

Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά πιστεύεται ότι μεταξύ 60% έως 80% της έκθεσης στον ήλιο πραγματοποιείται πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, επειδή συνήθως περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από τους ενήλικες.

Πώς να επιλέξετε τα μωρουδιακά γυαλιά ηλίου;

Μην μπείτε επομένως στον πειρασμό να αγοράσετε ένα φτηνό ζευγάρι, καθώς το παιδί σας πρέπει να φοράει γυαλιά με φακούς που εμποδίζουν το 99% ή περισσότερο από τις ακτίνες UV του ήλιου. Και να θυμάστε να ελέγχετε πάντα την ετικέτα για το σήμα CE, που δείχνει ότι είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με ένα συμπεφωνημένο ευρωπαϊκό πρότυπο. Προσέξτε επίσης το βρετανικό πρότυπο BSEN 1836:1997.

Εάν το μωρό σας αντιστέκεται πραγματικά και προσπαθεί να βγάζει τα γυαλιά ηλίου του κάθε φορά που του τα φοράτε, μην αγχώνεστε, απλά βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας φοράει καπέλο με γείσο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top