Γιατί τα παιδιά «τρελαίνονται» για το καλοκαίρι;

Γιατί τα παιδιά «τρελαίνονται» για το καλοκαίρι;

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλα τα παιδιά μόνο το καλοκαίρι έχουν στο μυαλό τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που το περιμένουν με ανυπομονησία; 

Αρχικά, δεν έχουν υποχρεώσεις, οπότε και μόνο αυτό φτιάχνει την ψυχολογία τους. Ξεκινάει ένα τρίμηνο γεμάτο ξεκούραση και ανεμελιά!

Έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν πολλές βόλτες και επισκέψεις σε φιλιά σπίτια και όχι να περιμένουν ένα Σάββατο, όπως μέσα στη χρονιά.

Απολαμβάνουν επίσης τη θάλασσα. Κι αν κάποια παιδιά φοβούνται το νερό, δεν υπάρχει ούτε ένα που να μη θέλει να παίξει στην άμμο με τα κουβαδάκια του.

Άλλο ένα μεγάλο δέλεαρ που προσφέρει το καλοκαίρι ως εποχή, με το οποίο τα παιδιά χάνουν το μυαλό τους, είναι τα παγωτά. Αν ήταν στο χέρι τους θα έτρωγαν κάθε μέρα από δύο, ενώ είναι γνωστή η «κόντρα» με τους φίλους τους για το ποιος έχει φάει περισσότερα μέχρι στιγμής.

Το καλοκαίρι, επειδή ακριβώς έχει κατά βάση καλό καιρό, έχει ως συνέπεια να υπάρχει καλή ψυχολογία και ανέμελη διάθεση. Σε αντίθεση με το χειμώνα, όπου η κακοκαιρία συνεπάγεται υποτονική διάθεση.

Το πρόγραμμα του βραδινού ύπνου και του πρωινού ξυπνήματος τροποποιούνται επί το ευνοϊκότερο για τα παιδιά. Οι γονείς τους επιτρέπουν κάποια βράδια να πάνε πιο αργά για ύπνο και φυσικά τα αφήνουν να κοιμηθούν όσο θέλουν το πρωί.

Πηγή: mother.gr

Scroll To Top