Γονείς: 5 στόχοι για τη νέα σχολική χρονιά

 Γονείς: 5 στόχοι για τη νέα σχολική χρονιά
Όλοι οι γονείς, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού τους και από το αν πηγαίνει παιδικό σταθμό ή δημοτικό, θα πρέπει να θέσουν και να επιτύχουν τους παρακάτω στόχους, αν θέλουν να έχουν ήρεμη και επιτυχημένη σχολική χρονιά!

Πρωινό ξύπνημα: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια οικογένεια από το να ξεκινά την ημέρα της με άγχος και γκρίνια. Όσο πιο γρήγορα διευθετήσετε αυτό το θέμα (κάτι που προϋποθέτει κυρίως τα παιδιά να κοιμούνται νωρίς τα βράδια), τόσο καλύτερα για όλους.

Οργάνωση: Με τις πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες και τις συνεχείς προσκλήσεις σε πάρτι και playdates, είναι εύκολο να «χάσετε» το μυαλό σας. Φτιάξτε ένα μεγάλο μηνιαίο ημερολόγιο, τοποθετήστε στο σε εμφανές σημείο (π.χ. στην πόρτα του ψυγείου) και φροντίστε να σημειώνετε εκεί όλες τις υποχρεώσεις σας.

Μεταφορά: Είναι σημαντικό να μην αγχώνεστε για το ποιος θα πάρει το παιδί από το νηπιαγωγείο ή αν θα προλάβετε να γυρίσετε νωρίς από τη δουλειά, για να το πάτε στο κολυμβητήριο. Λύστε τα θέματα της μεταφοράς και ιδανικά βρείτε μια άλλη μαμά, που το παιδί της πηγαίνει στο ίδιο σχολείο ή κάνει τις ίδιες δραστηριότητες με το δικό σας και μοιράστε τα δρομολόγια.

Screen time: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όλα τα παιδιά είδαν περισσότερη τηλεόραση ή έπαιξαν άπειρες ώρες με τον υπολογιστή και το tablet. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όμως καλό θα είναι να θέσετε συγκεκριμένα όρια και να φροντίσετε να τα τηρούν τα παιδιά.

Διατροφή: Η καλή υγεία των παιδιών εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τη διατροφή τους. Αυτή τη σχολική χρονιά αποφύγετε τα είδη περιπτέρου και τα ανθυγιεινά snacks και προσπαθήστε να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα θρεπτικό πρωινό και ταυτόχρονα να ετοιμάζετε από το σπίτι κολατσιό για τα παιδιά σας.

Πηγή: mother.gr

Scroll To Top