Νέα επιστημονική έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι η έλλειψη ιωδίου από τη διατροφή της εγκύου, μπορεί να μειώσει τις νοητικές και μαθησιακές ικανότητες του παιδιού.

Δείτε ποιες τροφές είναι πλούσιες σε ιώδιο και εντάξτε τις στην καθημερινότητά σας.

Στην έρευνα συμμετείχαν χίλιοι μαθητές δημοτικού σχολείου και παρατηρήθηκε χαμηλός δείκτης νοημοσύνης, αλλά και χαμηλές επιδόσεις στα μαθήματα, σε παιδιά που οι μητέρες τους είχαν χαμηλό ποσοστό ιωδίου κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Οι ακαδημαϊκοί συμβουλεύουν τις γυναίκες, που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, αλλά και τις εγκυμονούσες να διατηρήσουν υψηλά τα ποσοστά ιωδίου στον οργανισμό τους, προτιμώντας γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια, που είναι πλούσια σε ιώδιο, το οποίο θεωρείται ζωτικό για την παραγωγή ορμονών του θυρεοειδούς αδένα, οι οποίες έχουν άμεση επίπτωση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

Οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη χρειάζονται περίπου 50% περισσότερο ιώδιο, από ό,τι συνήθως λάμβαναν πριν μείνουν έγκυες.

Οι τροφές, πλούσιες σε ιώδιο, είναι το αγελαδινό γάλα, το γιαούρτι, τα ψάρια και τα όστρακα. Προσοχή το οργανικό γάλα περιέχει περίπου τη μισή ποσότητα ιωδίου και οι γιατροί δεν το συνιστούν.

Πολλές γυναίκες παίρνουν ως συμπλήρωμα διατροφής χάπια από φύκια, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται μόνο ύστερα από συνεννόηση με τον γυναικολόγο σας.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!