Η υπομονή με τα παιδιά είναι αρετή!

Η υπομονή με τα παιδιά είναι αρετή!

Όλα τα παιδάκια έχουν την κακή συνήθεια να απαιτούν αυτά που θέλουν άμεσα. Κάπου εκεί λοιπόν έρχεστε εσείς για να τους εξηγήσετε ότι κάποιες φορές πρέπει να έχουν υπομονή και ταυτόχρονα να δείχνουν καλή διαγωγή.

Σε ακόμα ένα ζήτημα που άπτεται της ανατροφής, πρέπει να σταθούμε στη μίμηση προτύπου. Αν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους ανυπόμονους ή σε μόνιμο πανικό στις δυσκολίες που συναντούν, είναι φυσικό να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Όσο και να βολεύει τα παιδιά, δεν μπορούν να παίζουν όποτε το θελήσουν. Εξηγήστε τους ότι θα πρέπει να προηγηθούν κάποιες δουλειές και μόνο αν μείνει χρόνος θα παίξουν. Το θέμα είναι να κάνετε σαφές ότι προτεραιότητα έχουν οι υποχρεώσεις και το παιχνίδι έπεται.Υπάρχουν περιστάσεις που τα παιδιά πλήττουν και ζητούν επιμόνως να επιστρέψετε σπίτι άμεσα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να τα ηρεμήσετε και να τα παροτρύνετε να κάνουν υπομονή, όπως όλα τα μεγάλα παιδάκια.

Κάποιες φορές τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν πέρα με επιτυχία δύσκολες δεξιότητες και φυσικά εκνευρίζονται όταν δεν τα καταφέρνουν. Προσφερθείτε ευγενικά να βοηθήσετε και όταν τελειώσετε με την όλη διαδικασία, πείτε τους ότι αυτό που καταπιάστηκαν είναι στα μέτρα τους, αρκεί να μην τα παρατάνε εύκολα.

Παραπάνω αναφερθήκαμε σε κάποιες κλασικές περιστάσεις, που σίγουρα θα χρειαστεί να διδάξετε την αρετή της υπομονής στα παιδιά σας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοθούν πολλές ακόμα αφορμές, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσετε καταλλήλως για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με την πάροδο των χρόνων.

Μοναδικό «όπλο» και εγγύηση επιτυχίας ο συνεχής διάλογος μαζί τους.

Πηγή: mother.gr
Scroll To Top