Οι υποχρεώσεις της νονάς και του νονού για το Πάσχα

Οι υποχρεώσεις της νονάς και του νονού για το Πάσχα

 

Σύμφωνα με την παράδοση ο νονός κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, στη γιορτή και στα γενέθλια του παιδιού προσφέρει δώρα αγάπης στο βαφτιστήρι του.

Ιδιαίτερα στις γιορτές του Πάσχα, ο ανάδοχος συνηθίζεται να φέρνει την λαμπάδα που θα ανάψει το παιδί την ημέρα της Ανάστασης και ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα κάποιο δώρο, για παράδειγμα παπούτσια, ρούχα κ.α.

Επιπλέον, θα μπορούσε να του προσφέρει ένα πασχαλινό τσουρέκι το οποίο συμβολίζει τον άρτο ζωής που προσέφερε ο Χριστός στους ανθρώπους με την Σταύρωση και την Ανάστασή Του.

Στα Πασχαλινά δώρα μπορεί να προσφερθεί και ένα σοκολατένιο αυγό το οποίο συμβολίζει τη ζωή εν τάφω του Χριστού και την πορεία προς την Ανάστασή Του, όπως όταν ένα πουλάκι γεννιέται από το αυτό.

Τα παιδιά είναι ανυπόμονα οπότε μην πάτε τελευταία στιγμή να δώσετε τα πασχαλινά δώρα σας. Φροντίστε λοιπόν να το δώσετε αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αν πάλι θέλετε να τηρήσετε την παράδοση, τα δώρα της Λαμπρής οι νονοί είθισται να τα δίνουν την μέρα της Μεγάλης Πέμπτης και ποτέ την Μεγάλη Παρασκευή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top