Μπορεί να μην πηγαίνετε δουλειά, όμως μόνο ξεκούραση δεν περιλαμβάνει η καθημερινότητά σας.
 
Και επειδή κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι για την εν λόγω περίοδο, καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι η λογική χορήγησης της άδειας λοχείας είναι η φροντίδα του νεογέννητου από τη μαμά και βέβαια η σταδιακή επάνοδός της μετά τον τοκετό.
 
 
Θα ήταν πρακτικά αδύνατον να συνδυάσει δουλειά και παιδί! Δυστυχώς για εσάς, αυτή την περίοδο δεν μπορείτε να προγραμματίσετε το παραμικρό αναφορικά με τις δουλειές στο σπίτι, αφού το μωρό μπορεί να έχει…άλλη άποψη και να πρέπει να ασχοληθείτε μαζί του για διάφορους λόγους. Το να διακόπτετε και να συνεχίζετε μια δουλειά αργότερα θα είναι πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο, άρα καλείστε να δείξετε φοβερή προσαρμοστικότητα. Καθημερινή ρουτίνα μπορείτε να καθιερώσετε μόνο σε ό,τι αφορά το μωρό και αυτό μέχρι ενός σημείου.
 
Στην ουσία, θα προσπαθήσετε να διαμορφώσετε ένα ενδεικτικό πλάνο για το πότε θα το ταΐζετε ή θα πηγαίνει για ύπνο το βράδυ, όμως στην πράξη θα υπάρξουν διάφορες ανατροπές. Όσο μεγαλώνει και μέσα από την εμπειρία σας, η ρουτίνα θα γίνει πιο σταθερή. Ακόμα κι αν το μωρό δεν κλαίει για να χρειαστεί να “επέμβετε”, θα πρέπει να κάνετε δουλειές ή να ασχολείστε με την προσωπική σας φροντίδα ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων, έχοντας μονίμως την προσοχή σας πάνω του. Όχι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, δε νομίζετε; Για να καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες, πολλές φορές θα χρειαστεί να επιστρέψει ο σύντροφός σας σπίτι για να έχει στο νου του το μωρό. Τις περισσότερες φορές απλά θα μάθετε να τις καλύπτετε σε χρόνο dt! Γενικότερα, είναι τόσο απαιτητική η καθημερινότητά σας με το μωρό που θα δοκιμαστούν πολλές φορές τα όρια της υπομονής σας. Γι’αυτό είναι απαραίτητο να προσφέρεται να βοηθήσει από μόνος του ο σύντροφός σας και όχι να θεωρεί ότι μπορείτε να τα καταφέρετε περίφημα μόνη σας.

 

Πηγή: mother.gr
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!