Υπέρβαρο παιδί και μέθοδοι αδυνατίσματος

 Υπέρβαρο παιδί και μέθοδοι αδυνατίσματος
Ένα παιδί με περιττά κιλά πρέπει να επανέλθει το συντομότερο σε κανονικό βάρος με φυσικές μεθόδους. Και μάλιστα, όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο:

-Φροντίστε να αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες, να ακολουθεί δηλαδή ισορροπημένη διατροφή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται με τα σνακ και τα αναψυκτικά, καθώς η αλόγιστη κατανάλωσή τους ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την παιδική παχυσαρκία.

-Αν θέλετε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτοι εσείς να δώσετε το καλό παράδειγμα. Βλέποντάς σας ότι δεν τρώτε ακατάσχετα ή κατά βάση ανθυγιεινά, θα επηρεαστεί κι εκείνο προς αυτή την κατεύθυνση.

-Γράψτε το σε κάποιο άθλημα ή, αν δεν είναι στα ενδιαφέροντά του, σίγουρα θα πρέπει να κινείται. Όπου κίνηση, μπορεί να είναι παιχνίδι με τους φίλους του ή να πηγαίνετε μαζί για περπάτημα, ποδήλατο κτλ.

-Οι μερίδες φαγητού που σερβίρετε να είναι μικρότερες συγκριτικά με αυτές που του βάζατε μέχρι σήμερα. Και αν ζητάει μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ αντικειμενικά δεν το έχει ανάγκη, μην μπείτε στον πειρασμό να ενδώσετε.

-Από την άλλη, όταν λέει ότι χόρτασε, μην το πιέζετε να τελειώσει όλο το φαγητό του. Θυμηθείτε ότι όλοι οι άνθρωποι τρώμε μέχρι να νιώσουμε αίσθημα κορεσμού, όχι δυσφορία.

-Προτρέψτε το να τρώει αργά και σε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα. Πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες που όμως δίνουν λύση στην παχυσαρκία.

-Τέλος, εξασφαλίστε ότι δεν περνάει πολλές ώρες μπροστά από τηλεόραση ή υπολογιστή και ότι κοιμάται επαρκώς. Με το πρώτο εξασφαλίζετε ότι δε μένει αδρανές, ενώ στο θέμα του ύπνου έχει παρατηρηθεί ότι όσα παιδιά δεν ξεκουράζονται τη νύχτα, τόσο πιο εύκολο είναι να έχουν περιττά κιλά.

Πηγή: mother.gr
Scroll To Top