Μακροπρόθεσμα οφέλη από τις παιδικές φιλίες!

Μακροπρόθεσμα οφέλη από τις παιδικές φιλίες!

Η φιλία είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή. Χωρίς το γέλιο, την κατανόηση και τη βοήθεια που δίνουν οι φίλοι, η ζωή δεν θα ήταν ίδια. Γι ‘αυτό είναι σκόπιμο να διδάξετε στα παιδιά σας την αξία των αληθινών φιλιών από νεαρή ηλικία.

Tα παιδιά που είναι κοινωνικά από νεαρή ηλικία και που μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν φιλικά με τους συμμαθητές τους και τους συγγενείς τους αποκτούν πολλά πλεονεκτήματα. Αναμφισβήτητα, έχουν ένα ξεκίνημα στην εκμάθηση του τρόπου συνεργασίας και ανάπτυξης κατάλληλων δεξιοτήτων επικοινωνίας.

Η πρόθεση αλληλεπίδρασης με άλλους με φιλικό τρόπο, δηλαδή με εγκάρδιο και συνεταιριστικό τρόπο, αναδύεται στην ηλικία των δύο ετών. Ενώ τα παιδιά έχουν ενστικτωδώς έμφυτο δεσμό ενσυναίσθησης προς τους γονείς τους, αρχίζουν να αναφέρονται για άλλους από το δεύτερο έτος της ζωής τους.

Δεν είναι μέχρι την ηλικία των 6 ετών, που συμπίπτει με τα πρώτα τους σχολικά έτη, ότι τα παιδιά αρχίζουν να διαμορφώνουν την έννοια του «καλύτερου φίλου». Αυτό είναι χάρη στη συνεργασία και την εγγύτητα που προέρχεται από τη μελέτη και το παιχνίδι με τους συμμαθητές τους.

Τα πιο προφανή οφέλη από τις παιδικές φιλίες περιλαμβάνουν:

– Βοηθά τα παιδιά να γίνουν πιο κοινωνικά και εξωστρεφή.
– Ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους .
– Τους επιτρέπει να μάθουν να μοιράζονται, να συνεργάζονται και να σέβονται τους άλλους.

«Αυτός που έχει έναν πραγματικό φίλο μπορεί να πει ότι έχει δύο ψυχές».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top