Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει το μωρό μας να κλαίει

Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει το μωρό μας να κλαίει

 

Υπάρχουν κάποια μωρά που είναι τόσο ήσυχα, που δεν κλαίνε παρά μόνο όταν πεινάσουν ή εάν κάτι τα ενοχλεί έντονα, καθώς αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας τους. Ορισμένα πάλι κλαίνε διαρκώς, παρόλο που θεωρητικά έχουν ικανοποιηθεί οι ανάγκες τους, φέρνοντας ενίοτε σε απόγνωση τους πανευτυχείς κατά τα άλλα γονείς.

Αν είστε νέος γονιός, το να ανακαλύψετε το μικρό ή μεγαλύτερο αίτιο, που προκαλεί το συνεχές κλάμα, μπορεί να γίνει τόσο εκνευριστικό και κουραστικό, που να σας αποδιοργανώσει εντελώς. 

Τι μπορείτε να κάνετε:

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology αναφέρει και αναλύει πώς ένα ήρεμο μωρό αρχίζει να κλαίει μόλις το αφήσει η μητέρα του κάτω. «Από τους ανθρώπους έως τα ποντίκια, τα νήπια των θηλαστικών ηρεμούν και χαλαρώνουν όταν είναι στην αγκαλιά της μητέρας τους», τονίζει η Kumi Kuroda επικεφαλής της νέας αυτής μελέτης, από το Riken Brain Science Ινστιτούτο στην Saitama, Ιαπωνία. 

«Αυτή η παιδική ανταπόκριση μειώνει την κούραση της μητέρας και είναι ευεργετικό τόσο για την ίδια, όσο και για το βρέφος», καταλήγει.

Μεταξύ άλλων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός της καρδιάς των μωρών επιβραδύνθηκε αμέσως μόλις το πήραν οι μαμάδες τους αγκαλιά και σταμάτησαν να κινούνται νευρικά, ενώ παράλληλα σταμάτησαν  και οι υπερηχητικές κραυγές τους. Μην ψάχνετε λοιπόν να βρείτε μια πολύπλοκη λύση, αρκεί μια αγκαλιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top