Μήπως το παιδί σας πλένει λάθος τα δόντια του;

Μήπως το παιδί σας πλένει λάθος τα δόντια του;

Τι κάνεις όταν έρχεται η ώρα να πλύνεις αυτό το ολοκαίνουριο δοντάκι του μικρού σου; Ναι, είναι αστείο, αλλά πράγματι χρειάζεται να βουρτσίζεις τα δόντια του παιδιού σου, ακόμη κι αν μόλις έχουν κάνει… παρθενική εμφάνιση!

Σε αυτό το σημείο αρχίζουν να αγχώνονται οι γονείς, καθώς θα πρέπει να πείσουν το μικρό τους πως το πλύσιμο των δοντιών δεν είναι κάτι κακό, αλλά απαραίτητο να γίνεται και πολύ εύκολο! Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να αγχωθούμε και για κάτι παραπάνω: τον τρόπο που πλένουν τα δόντια τους τα παιδιά! Βλέπεις, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. (CDC), το 40% των παιδιών ηλικίας τριών με έξι ετών βουρτσίζουν τα δόντια τους λανθασμένα, επειδή χρησιμοποιούν πολλή οδοντόκρεμα!

Όπως επισημαίνεται από το CDC, τα παιδιά κάτω των τριών ετών πρέπει να χρησιμοποιούν “ένα σπόρι οδοντόπαστας”, ενώ από τριών έως έξι ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο από “ένα μπιζέλι οδοντόκρεμας”. Ο λόγος που πρέπει να τηρούνται αυτές οι δοσολογίες είναι για την μείωση της υπερβολικής πρόσληψης φθορίου που περιέχεται στις κρέμες για τα δόντια. Βλέπεις, παρ’ ό,τι το φθόριο είναι αναγκαίο για την πρόληψη της τερηδόνας και της σήψης, ωστόσο η υπερβολική κατάποσή του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια, όπως η φθορίωση.

Έτσι, όπως καταλήγει η έκθεση, οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν την χρήση της οδοντόκρεμας και να προτρέπουν τα μικρά τους να χρησιμοποιούν αυστηρά την ελάχιστη συνιστώμενη ποσότητα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top