Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι σωστό για μικρά μωρά ή ακόμα και νεογέννητα να χρησιμοποιούν μαξιλάρια, αυτό δεν συνιστάται επειδή οι αναλογίες του σώματος ενός νεογέννητου μωρού είναι διαφορετικές από εκείνες ενός ενήλικα.

Ο λαιμός τους είναι μικρός και το κεφάλι τους είναι πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα τους. Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση μαξιλαριών μέχρι το μωρό να τα χρειάζεται πραγματικά, γιατί αν κοιμάται με ένα μαξιλάρι διατρέχει  κίνδυνο.

  Μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου
  Εάν ένα μωρό χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι, μπορεί να δημιουργήσει αφύσικη ευθυγράμμιση στη σπονδυλική στήλη
    Δεν είναι άνετο
    Μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη αλλεργιών

Πότε μπορούν τα μωρά να χρησιμοποιούν μαξιλάρια;

Η Ισπανική Ένωση Παιδιατρικής και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνουν τα παιδιά να αρχίζουν να χρησιμοποιούν μαξιλάρια μετά την ηλικία 2. Από τότε, αν θέλετε το παιδί σας να αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα λεπτό, μικρό και σταθερό .

Στην πραγματικότητα, από αυτήν την στιγμή είναι πραγματικά σκόπιμο να χρησιμοποιούν ένα μαξιλάρι, δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο οι ώμοι τους είναι ευρύτεροι από το κεφάλι τους, και αυτό αρχίζει να προκαλεί το κεφάλι τους να κρεμάσουν όταν κοιμούνται από την πλευρά τους. Το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό που να τους επιτρέπει να αναπνέουν σωστά, όπως το βαμβάκι. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση υλικών όπως ο πολυεστέρας επειδή μπορεί να εμποδίσουν την οξυγόνωση και να προκαλέσουν υπερβολική θέρμανση στην περιοχή της κεφαλής και του λαιμού.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!