Όταν το παιδί κάνει ό,τι θέλει τους γονείς

Όταν το παιδί κάνει ό,τι θέλει τους γονείς

Η πειθαρχία και τα όρια στη συμπεριφορά του παιδιού δεν είναι απλή υπόθεση. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να σας κάνει το μικρό σας ότι θέλει υπάρχει μεγάλη απόσταση.Πώς όμως θα καταλάβετε ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό σας; 

Το παιδί μάλλον σας κάνει ότι θέλει...όταν γκρινιάζει ή κλαίει κάθε φορά που του χαλάτε κάποιο χατίρι και τελικά πιάνετε τον εαυτό σας να ενδίδει στην πίεσή του, μόνο και μόνο για να γλιτώσετε από την γκρίνια του.

Το παιδί μάλλον σας κάνει ότι θέλει...όταν δεν υπακούει σχεδόν σε καμία εντολή σας και κάνει του κεφαλιού του. Και δε μιλάμε φυσικά για επιλογές που αφορούν τη ζωή του, αλλά για θέματα πειθαρχίας και γενικότερης σωστής συμπεριφοράς.

Το παιδί μάλλον σας κάνει ότι θέλει...όταν δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό σας, με λόγια ή και πράξεις. Το να μην εφαρμόζει τις εντολές σας είναι θέμα πειθαρχίας, όμως το να μη σας φέρεται κατά πώς πρέπει είναι πολύ πιο σημαντικό.

Το παιδί μάλλον σας κάνει ότι θέλει...όταν αποφεύγει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του και ζητάει από εσάς όχι απλά να το βοηθήσετε να τελειώνει, αλλά να τις κάνετε αντί εκείνου.

Το παιδί μάλλον σας κάνει ότι θέλει...όταν ο ένας γονιός του αρνείται κάτι και πάει στον άλλον που ξέρει ότι δε θα το κακοκαρδίσει. Το μικρό σας πρέπει να ξέρει ότι οι γονείς έχουν ενιαία στάση σε ένα θέμα και δεν υποχωρούν επειδή ακριβώς νοιάζονται για το καλό του. 


Πηγή: mother.gr

Scroll To Top