Μπορεί να είναι ίωση ή κάτι να πείραξε το παιδί και να κάνει συνέχεια εμετούς. Όπως και να έχει, πρέπει να το βοηθήσετε να αναρρώσει πλήρως κάνοντας τα παρακάτω:

Αποφύγετε να δώσετε υγρά στο παιδί μέχρι να ηρεμήσει λίγο το στομάχι του, καθώς οτιδήποτε πιει όσο κάνει εμετούς, το πιο πιθανό είναι να τα βγάλει.

Όταν ηρεμήσει λίγο και για να μη αφυδατωθεί, δώστε του λίγο νερό ή κάποιο ρόφημα με ηλεκτρολύτες.

Και φυσικά, καλό είναι να του δώσετε να φάει κάποια στέρεα τροφή ή λαπά. Αν δείτε ότι δεν του κάνει όρεξη ή υπάρχει ακόμα φόβος για νέους εμετούς, αφήστε το για αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, το παιδί πρέπει να καταναλώσει μικρές ποσότητες φαγητού και σταδιακά να του τις αυξάνετε. Το στομάχι, μετά από συνεχείς εμετούς, δεν είναι σε θέση να δεχθεί οποιεσδήποτε τροφές ή έστω κατάλληλες σε μεγάλες ποσότητες.

Αν περνούν οι ώρες και το παιδί συνεχίζει να κάνει εμετούς, δεν παρατηρείται δηλαδή καμία βελτίωση στην κατάστασή του, θα χρειαστεί να το πάτε σε γιατρό. Μπορεί να είναι κάποια τροφική δηλητηρίαση ή οτιδήποτε άλλο και πρέπει να γίνουν ενέργειες από τους ειδικούς για την αποφυγή αφυδάτωσης.

Αποφύγετε τη χορήγηση φαρμάκων για να σταματήσουν οι εμετοί στο παιδί, εκτός κι αν σας το έχει συστήσει ο γιατρός.

 
Πηγή: mother.gr
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!