Πώς θα αντιμετωπίσετε το σύγκαμα στα μωρά;

Πώς θα αντιμετωπίσετε το σύγκαμα στα μωρά;

Έχετε μήπως παρατηρήσει ότι το μωρό σας μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά ανήσυχο, ιδιαίτερα όταν έρχεται η ώρα να του αλλάξετε την πάνα του και το τοποθετείτε στην αλλαξιέρα του;

Αν αυτή η ανησυχία συνοδεύεται και από μικρά ροζ ή κόκκινα εξανθήματα στην περιοχή που ακουμπάει η πάνα του, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρο, γιατί αυτός ο δερματικός ερεθισμός (σύγκαμα) μπορεί να γίνει ανυπόφορος για το μωρό σας.

Στατιστικά όλα σχεδόν τα μωρά εμφανίζουν δερματικό ερεθισμό από την πάνα τους, καθώς πρόκειται για έναν τύπο δερματίτιδας από την επαφή της πάνας με το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού.

Κυρίως προκαλείται από την παρατεταμένη επαφή μίας βρεγμένης ή λερωμένης πάνας με το δέρμα του μωρού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμβαίνει και σε άλλη περίπτωση. Μερικά παιδιά εξαιτίας του πολύ ευαίσθητου δερματός του, ή κάποιων τροφικών αλλεργιών, μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στο δερματικό εξάνθημα (σύγκαμα) από την πάνα.

Ακριβώς επειδή το σύγκαμα είναι κάτι σύνηθες, ο γιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες που θα τις ακολουθήσετε στο σπίτι και το μωρό δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Το μωρό ίσως χρειαστεί να επισκεφτεί τον γιατρό αν έχει προκληθεί κάποια ανοικτή πληγή, ή έχει σηκώσει εξαιτίας της φλεγμονής πυρετό, οπότε ίσως χρειαστεί αντιβίωση.

Ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε το σύγκαμα είναι η σχολαστική αλλαγή πάνας, καθώς και η φροντίδα του δέρματος του μωρού σας κατά τη διάρκεια της αλλαγής, δηλαδή επιμελές καθάρισμα, χρησιμοποίηση ειδικών προϊόντων πρόληψης για το δερματικό ερεθισμό, καθώς και το να αφήνετε για λίγα λεπτά το δερματάκι του εκτός πάνας για να μπορεί να «αναπνεύσει».

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top