Πώς θα κρατήσετε την ψυχραιμία σας με το παιδί

Πώς θα κρατήσετε την ψυχραιμία σας με το παιδί

Τις στιγμές εκείνες που το παιδί δίνει άθελά του αφορμές για να του βάλετε τις φωνές, πρέπει να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα προκειμένου να δείξετε αυτοσυγκράτηση και να πρυτανεύσει η λογική.

Δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο:

  • Το πρώτο και κυριότερο που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι με τις εντάσεις και τα ξεσπάσματα, μόνο σε αδιέξοδο καταλήγει μια κατάσταση.
  • Ένας βασικός λόγος που είναι απαραίτητο να κρατάτε την ψυχραιμία σας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να δοθεί ορθολογική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από κάτι που έκανε ή είπε το παιδί. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με νηφαλιότητα και διάλογο.  • Αποτυπώστε στη συνείδησή σας ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, πόσο μάλλον το παιδί που είναι μικρό και τώρα μαθαίνει τον κόσμο γύρω του. Άλλωστε μέσα από τα λάθη θα πάρει πολύτιμα μαθήματα που θα το βοηθήσουν να δομήσει σταδιακά την προσωπικότητά του.
  • Λένε ότι η αγάπη φαίνεται στα δύσκολα. Άρα λοιπόν το δύσκολο είναι να αντιμετωπίσετε όμορφα κι ωραία το μικρό σας, με κατανόηση και μεγαλοψυχία και όχι να του βάλετε τις φωνές.
  • Τέλος, σε περιπτώσεις που δεν ευθύνεται το παιδί για την ένταση που έχετε, δείξτε την αυτοπειθαρχία που απαιτείται γιατί το μονάκριβό σας δεν είναι σάκος του μποξ αλλά ο άνθρωπος που αγαπάτε όπως τη ζωή σας.

Πηγή: mother.gr
Scroll To Top