Είναι υπέροχο να μεγαλώσετε ένα καλοσυνάτο παιδί, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κάποιες προϋποθέσεις για να μη χαθεί το μέτρο και τελικά αποβεί σε βάρος του.

Το mother.gr δίνει κάποιες γενικές κατευθύνσεις για το κομμάτι αυτό της ανατροφής. Αρχικά, διδάξτε από μικρό το παιδί σας να ευχαριστεί όποιον του προσφέρει κάτι και γενικά κάνει μια ευγενική χειρονομία για εκείνο. Δώστε του να καταλάβει ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να του κάνει δώρα και να φροντίζει να νιώθει καλά και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δείξει ότι εκτιμάει τέτοιες συμπεριφορές. Δώστε του το καλό παράδειγμα και γενικά μεγαλώστε το με τέτοιον τρόπο που να μάθει να προσφέρει χαρά σε οικεία του πρόσωπα με όποιον τρόπο μπορεί.
 

Καλοσυνάτο δεν είναι το παιδί που το κάνει επιτηδευμένα, αλλά εκείνο που φέρεται ευγενικά και με καλή πρόθεση τελείως αυθόρμητα. Βοηθήστε το να καταλάβει πότε και πώς πρέπει να βάζει όρια σε τρίτους για να μην απογοητεύεται αν κάποιος προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη του.
 
Αργότερα που θα έχει μεγαλώσει, είναι σημαντικό να προσφέρεται να ακούσει έναν προβληματισμό κάποιου που νοιάζεται, χωρίς όμως να τον κάνει δικό του και τελικά να χαλάει την ψυχολογία του. Από τη στιγμή που ακούει προσεκτικά και λέει τη γνώμη του, έχει κάνει και με το παραπάνω το καθήκον του. Η υπερβολική καλοσύνη, επίσης, καταλήγει σε ορισμένες περιπτώσεις σε θυματοποίηση και γενικά δε βοηθάει στην εξέλιξη των διαπροσωπικών σχέσεων. Πολλές φορές δηλαδή ξεχνάει τα δικά του θέλω, μέσα στην όλη προσπάθεια ικανοποίησης των αντίστοιχων των άλλων.
 
Πηγή: mother.gr
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!