Πώς θα μιλήσετε στο παιδί για τους σεισμούς;

 Πώς θα μιλήσετε στο παιδί για τους σεισμούς;
Σίγουρα δεν είναι εύκολο θέμα, ούτε μπορείτε να αναφερθείτε διεξοδικά σε αυτό. Από τη στιγμή που το παιδί είναι ακόμα μικρό, πρέπει να μάθει κάποια γενικά πράγματα για τους σεισμούς και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης όταν λαμβάνει χώρα:

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο του θέματος, είναι άσκοπο να αναφέρετε στο παιδί με εξειδικευμένες λεπτομέρειες για το πώς γίνεται ο σεισμός. Μια απλή, εμπειρική αναφορά, για να έχει μια γενική εικόνα θα αρκούσε και αυτό προαιρετικά.

Ενδεχομένως το καλύτερο θα ήταν να γίνει η σχετική κουβέντα όταν δοθεί κάποια αφορμή, εκτός κι αν είσαστε σίγουροι ότι και σε ανύποπτη στιγμή να την κάνετε, δε θα αγχώσετε και δε θα τρομάξετε το μικρό σας. Αυτό το τελευταίο είναι αναγκαία συνθήκη γενικότερα.


Άρθρα
Το γεγονός ότι συνηθίζεται στα σχολεία να γίνεται ενημέρωση των μαθητών για τους σεισμούς διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το έργο σας.

Χρήσιμο λοιπόν θα ήταν να ζητήσετε τη συμβουλή του εκπαιδευτικού αναφορικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο αναφοράς σας στο φαινόμενο. Λόγω εμπειρίας και γνώσεων παιδαγωγικής ψυχολογίας θα μπορέσει να σας προστατέψει από τυχόν λάθη.

Και φυσικά απαγορεύεται δια ροπάλου η αναφορά ή η προβολή εικόνων και βίντεο με τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών, αφού απλά θα «τραυματίσουν» την παιδική ψυχούλα.
Scroll To Top