Πώς θα σταματήσει το μωρό το πιπίλισμα στο δάχτυλο;

Πώς θα σταματήσει το μωρό το πιπίλισμα στο δάχτυλο;

Είναι κάτι που συνηθίζουν τα μωρά και είναι αποδεκτό μέχρι ενός ορίου και μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να το βοηθήσετε να κόψει αυτή τη συνήθεια:

Αν πιάσετε το μωρό με τον αντίχειρα στο στόμα, βγάλτε τον ήρεμα και δώστε του την πιπίλα. Είναι ένας τρόπος να μειωθούν οι φορές που θα επαναλάβει αυτή τη συνήθεια.

Φροντίστε να το κρατάτε απασχολημένο όταν είναι μόνο του, ώστε να μη βάλει το δάχτυλο στο στόμα όταν διαφύγει της προσοχής σας.

Κανείς δεν περιμένει από εσάς, ούτε είναι υγιές να κόψετε μαχαίρι από το μωρό αυτή τη συνήθεια. Δεν είναι κάτι αφύσικο ή σπάνιο, απλά καλό είναι όσο μεγαλώνει να γίνεται όλο και λιγότερο.

Για παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, δοκιμάστε να τα πάτε στο φιλότιμο. Πείτε τους δηλαδή ότι αυτή η συνήθεια δεν αρμόζει σε μεγάλα παιδιά όπως αυτά.

 Φυσικά, αν διαπιστώσετε ότι οι παραπάνω τρόποι δεν έχουν αποτέλεσμα, απευθυνθείτε σε ειδικό. Κανένας γονιός δε θα ήθελε να μεγαλώσει το παιδί του και να συνεχίζει να βάζει το δάχτυλο στο στόμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top