Πώς μπορεί να εκτονώσει το παιδί σας την ενέργειά του

Πώς μπορεί να εκτονώσει το παιδί σας την ενέργειά του

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι άκρως ενεργητικά κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται δημιουργικούς τρόπους να εκτονώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το mother.gr καταγράφει τους κυριότερους και πιο εύκολα εφαρμόσιμους:

Πηγαίνετε με το παιδί σας για περπάτημα. Αν μένετε στην επαρχία, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη για να το κάνετε, αλλά και σε πόλη όλο και κάτι θα βρείτε. Και το περπάτημα σαν περπάτημα και οι όμορφες εικόνες εκτονώνουν και αποσυμπιέσουν τόσο το παιδί όσο και εσάς.

Παρεμφερής ιδέα με την παραπάνω είναι η παιδική χαρά. Ο κλασικός, αγαπημένος προορισμός για όλα τα παιδιά, όπου μαζί με άλλα παιδάκια θα παίξουν, θα τρέξουν και θα κάνουν κούνιες. Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι να τα πείσετε να επιστρέψετε σπίτι. Ποτέ ο χρόνος που παραμένετε εκεί δεν τους φαίνεται αρκετός!

Επισκεφθείτε ένα φιλικό σπίτι και αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν στο δωμάτιο. Σίγουρη λύση, δημιουργική και συνδράμει ταυτόχρονα στην κοινωνικοποίηση του μικρού σας.

Γράψτε το παιδί σε κάποιο ομαδικό άθλημα, εφ'όσον είναι της αρεσκείας του. Γιατί ναι μεν ο αθλητισμός εκτονώνει, όμως αν δεν το κάνει με τη θέλησή του, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργηθούν προβλήματα.

Τέλος, όταν η συσσωρευμένη ενέργειά του σχετίζεται με προβληματισμούς, μια γόνιμη και ειλικρινής συζήτηση μαζί σας θα του προσφέρει ό,τι έχει ανάγκη. Γιατί πολλές φορές η εκτόνωση δεν έρχεται μόνο με δραστηριότητες!

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top