Σε αντίθεση με το δέρμα του ενηλίκου που έχει πιο «δυνατές» άμυνες κάτω από τον ήλιο, το δέρμα των παιδιών είναι πολύ πιο ευάλωτο απέναντι απέναντί όχι μόνο στα ηλιακά εγκαύματα αλλά και στον κίνδυνο να εμφανίσει μελλοντικές δερματικές παθήσεις.

Απ’ όσο πιο νωρίς και σε όσο πιο μεγάλο βαθμό έχει εκτεθεί ένα παιδί στον ήλιο τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει ακόμη και αργότερα, ως ενήλικας, δερματικά προβλήματα που συνδέονται με την εκτεταμένη ηλιοέκθεση.

Πώς να επιλέξετε όμως το ιδανικό αντηλιακό για το παιδί σας;

SPF

Το αντηλιακό που θα επιλέξετε πρέπει να έχει δείκτη προστασίας SPF 30 και άνω και να προστατεύουν από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA & UVB). Επίσης, είναι σημαντικό να είναι αδιάβροχο για να προστατεύει το παιδί ακόμη και μέσα στο νερό.

Φίλτρα

Υπάρχουν τα αντηλιακά με τα φυσικά και τα χημικά φίλτρα. Τα αντηλιακά με φυσικά ή αλλιώς ανόργανα φίλτρα έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Μετά την επάλειψη αφήνουν ένα λευκό φιλμ. Είναι ιδανικά για βρέφη και παιδιά και ειδικά σε αυτά με ατοπικό δέρμα.
Τα αντηλιακά με χημικά ή αλλιώς οργανικά φίλτρα απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι κατάλληλα για νήπια από 1 έτος και πάνω, που εμφανίζουν δυσανεξία στα οργανικά φίλτρα.

Υφή αντηλιακού

Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία σε αντηλιακά με διαφορετικά συστατικά και υφές. Υπάρχουν αντηλιακά σε μορφή κρέμας, λοσιόν, λαδιού ή σπρέι. H λειτουργικότητα του καθενός εξαρτάται από τον τρόπο, που εφαρμόζονται, από το χρόνο ανανέωσης και από τον τύπο δέρματος του παιδιού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!