Τι κάνουμε αν το παιδί μας κολλήσει ψείρες

Τι κάνουμε αν το παιδί μας κολλήσει ψείρες

Οι ψείρες του κεφαλιού είναι πιο συχνές σε παιδιά του σχολείου ηλικίας από 3 μέχρι και 12 ετών. Δεν είναι επικίνδυνες, αλλά είναι μεταδοτικές και μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικές για το κεφαλάκι του παιδιού

Πώς θα το καταλάβετε:

Αν δείτε το παιδί σας να ξύνει επίμονα και συνεχώς το κεφάλι του, πρέπει να το ελέγξετε για ψείρες. Εάν βρείτε ψείρες ή κόνιδες στο κεφαλάκι του παιδιού σας, αρχικά μην πανικοβάλλεστε και να θυμάστε, ότι οι ψείρες δεν αποτελούν στίγμα έλλειψης καθαριότητας.

Πώς θα απαλλαγείτε:

Σήμερα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις απαλλαγής από το ενοχλητικό παράσιτο. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήστε αρχικά αντιφθειρικά φάρμακα, μια άλλη μέθοδος απομάκρυνσης των ψειρών από τα μαλλιά είναι το υγρό χτένισμα με ξίδι ή ελαιόλαδο.

Βρέχουμε τα μαλλιά του παιδιού και προσθέτουμε κάποιο μαλακτικό μαλλιών, ξίδι (χρησιμοποιούμε 1 προς 1 ξίδι με νερό, γιατί το ξίδι έχει την ιδιότητα να διαλύει την κολλώδη ουσία που χρησιμοποιεί η ψείρα για να κολλήσει τις κόνιδες στα μαλλιά) ή ελαιόλαδο και χτενίζουμε για 15-30 λεπτά ανάλογα με το μήκος και το πάχος της τρίχας.

Επαναλαμβάνουμε κάθε 3-4 μέρες για 2 εβδομάδες από την τελευταία φορά που βρήκαμε ώριμη ψείρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top