Όπως και να το δει κανείς, η εγκυμοσύνη σε δίδυμα έχει ιδιαιτερότητες και μεγάλες διαφορές σε σχέση με την κύηση ενός μόνο εμβρύου.

Δείτε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για την πρώτη κατηγορία εγκυμοσύνης:

Σύμφωνα με έρευνες, οι δίδυμες κυήσεις έχουν αυξηθεί πάνω από 50% τα τελευταία χρόνια.

Η κύηση διδύμων είναι απαιτητική και έχει ιδιαιτερότητες. Ενώ στο πρώτο κομμάτι της, η ιατρική παρακολούθηση είναι παρεμφερής σε σχέση με το να κυοφορούσατε ένα έμβρυο, στο δεύτερο οι επισκέψεις στο γιατρό αυξάνονται αισθητά.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ποσότητα τροφών που καταναλώνετε. Το ότι κυοφορείτε δίδυμα, δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε επί δύο, αφού οι θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνονται είναι λίγο-πολύ στάνταρ σε όλες τις εγκύους.

Τα διάφορα συμπτώματα που παρατηρούνται σε όλων των ειδών τις εγκυμοσύνες θα συμβούν και σε εσάς, με τη διαφορά ότι μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα ή να τα βιώσετε πιο έντονα.

Όπως έχουν παρατηρήσει οι ειδικοί, οι έγκυες που κυοφορούν δίδυμα, συνηθίζεται να γεννούν πρόωρα. Η μέση διάρκεια κύησης είναι 260 μέρες.

Χωρίς να μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα, κατά κανόνα τις δίδυμες κυήσεις ακολουθεί φυσιολογικός τοκετός, χωρίς μάλιστα να χρειαστούν τεχνητοί πόνοι.

Πηγή: mother.gr