Τραμπολίνο: Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι αλλά και το πιο επικίνδυνο

Τραμπολίνο: Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι αλλά και το πιο επικίνδυνο

Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι γα τα παιδιά είναι ίσως και το πιο διασκεδαστικό. Το τραμπολίνο ευθύνεται για αρκετούς τραυματισμούς ετησίως.

Οι ειδικοί της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής ανέφεραν πως περίπου 98.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο από τα τραμπολίνο και γι αυτό αποθαρρύνουν τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά να τα χρησιμοποιούν σε πάρτι, πάρκα, και παιδικές χαρές.

«Οι γονείς πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι πολλοί τραυματισμοί συμβαίνουν επάνω στο τραμπολίνο. Τα πρόσφατα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι η τοποθέτηση διχτυού γύρω από το τραμπολίνο δεν μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού», δήλωσε η Δρ. Μισέλ ΛαΜποτζ, μία από τους εισηγητές της νέας έκθεσης της Ακαδημίας.

Οι ερευνητές ανέφεραν πως οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν όταν πάνω στο τραμπολίνο βρίσκονται περισσότερα από ένα παιδιά.

Η καλύτερη επιφάνεια τοποθέτησης ενός τραμπολίνου είναι οι μαλακές, όπως το γρασίδι, και όχι οι σκληρές όπως το τσιμέντο και φυσικά, τα παιδιά να μην ανεβαίνουν όλα μαζί πάνω του και πάντα με την επίβλεψη ενός ή και περισσότερων ενηλίκων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top