Οι γιορτινές μέρες αποτελούν μια ευκαιρία για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και να ανεβάσετε τη διάθεση της οικογένειάς σας στα ύψη!

Ήρθε η ώρα για να κάνετε βόλτες με τα παιδιά σας, να γελάσετε μαζί με μια Χριστουγεννιάτικη ταινία και να φτιάξετε μαζί μια γιορτινή κατασκευή.

Δείτε μερικές ιδέες για να μπείτε οικογενειακώς στο πνεύμα των Χριστουγέννων:

Επισκεφθείτε τον Άγιο Βασίλη στα Χριστουγεννιάτικα χωριά

Είτε στην Αθήνα, είτε τη Θεσσαλονίκη, τα Χριστουγεννιάτικα events θα βρεθούν στο κέντρο των γιορτών. Εκεί θα υπάρχουν εργαστήρια παιχνιδιών, παγοδρόμια, σπιτάκια με γλυκίσματα και live εορταστική μουσική. Βγείτε στο κέντρο με τα παιδιά σας και αφήστε τα να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά ή να δώσουν τη λίστα με τις επιθυμίες τους. Τα παιδιά θα θυμούνται αυτή την εμπειρία για πάντα!

Διαβάστε Xριστουγεννιάτικα βιβλία δίπλα στο τζάκι

Καθίστε δίπλα στο τζάκι, ανάψτε μερικά κεράκια και διαβάστε του ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο. Με βαθιά φωνή, προσπαθήστε να κάνετε ζωντανή την ανάγνωσή σας, δείχνοντάς του παράλληλα τις εικόνες.

Μετατρέψτε μια νύχτα σε βραδιά «Χριστουγεννιάτικων ταινιών»

Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες! Καθίστε οικογενειακώς στο σαλόνι, φτιάξτε ποπ κορν και ζεστή σοκολάτα και απολαύστε τη μαγεία του κινηματογράφου.

Φτιάξτε μαζί cookies, μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Στα παιδιά δεν αρέσει μόνο η γεύση του γλυκού, αλλά και η ίδια η ζαχαροπλαστική. Αγοράστε μερικά Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ και βρείτε σχέδια με αστεράκια, Άγιους Βασίληδες, ταράνδους, χιονάνθρωπους κ.α.

Φτιάξτε γιορτινές κατασκευές, κάρτες και στολίδια

Χριστούγεννα χωρίς φαντασία και δημιουργικότητα δεν γίνεται! Κατασκευάστε μαζί με τα παιδιά σας κάρτες για τους συγγενείς και βάλτε τις κάτω από το δέντρο. Παράλληλα, φτιάξτε χειροποίητα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κορδέλες, πηλό και χρυσόσκονη ή άλλα γιορτινά διακοσμητικά, όπως είναι το αρωματικό χώρου με πορτοκάλι και γαρύφαλλα.

Χαρίστε παλιά παιχνίδια σε φτωχά παιδιά

Ένας τρόπος για να μεταφέρετε το εθελοντικό πνεύμα στα παιδιά σας και να τους δείξετε τη σημασία της προσφοράς… είναι να χαρίσετε τα παλιά παιχνίδια τους σε οικογένειες με ανάγκες. Εναλλακτικά, διαλέξτε μαζί μερικά τρόφιμα και στείλτε τα σε ένα bazaar. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε κάποια φτωχή οικογένεια, μπορείτε να τους κάνετε το γεύμα, ώστε να μάθει το παιδί σας να εκτιμά όσα έχει.