Αυτοί είναι οι διατροφικοί συνδυασμοί που πρέπει να αποφύγετε

Αυτοί είναι οι διατροφικοί συνδυασμοί που πρέπει να αποφύγετε

Η κατανάλωση κάποιων τροφών και ροφημάτων μεμονωμένα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την υγεία μας. Ωστόσο, όταν αυτά συνδυάζονται με κάτι άλλο, μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων που προκαλούν φούσκωμα, αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Δείτε τρεις από αυτούς:

Τσάι και γάλα

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μαύρο τσάι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία έχει συνδεθεί με τον διαβήτη και πολλές χρόνιες παθήσεις. Η προσθήκη έστω και λίγου γάλακτος όμως (ζωικής προέλευσης ή σόγιας) εμποδίζει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών.

Αλκοόλ και καφεΐνη

Έχετε για παράδειγμα πιει αρκετό κρασί με το φαγητό σας και είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα καφεδάκι για να διώξετε την υπνηλία και να ανακτήσετε την ενέργειά σας; Πρόκειται για μεγάλο λάθος. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που συνδυάζουν την καφεΐνη και το αλκοόλ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος.

Φακές και κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί περιέχει τις χημικές ενώσεις τανίνες. Όταν αυτές συνδυάζονται με σίδηρο, ο οποίος περιέχεται στις φακές και τη σόγια, εμποδίζουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top