Έγκαυμα από τον ήλιο; Σας έχουμε τη λύση!

Έγκαυμα από τον ήλιο; Σας έχουμε τη λύση!

Στην Ελλάδα και ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, και παρόλη την καθολική σύσταση όλων ημών, των δερματολόγων για αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας, επιμένουμε να «σιγοψηνόμαστε» απουσία αντιηλιακής προστασίας σε πρόσωπο και σώμα, με αποτέλεσμα  τα ηλιακά εγκαύματα να είναι συνήθη.

Ποια είναι τα συμπτώματα που έχει το έγκαυμα:

Τα συμπτώματα του ηλιακού εγκαύματος διαφέρουν, καθιστώντάς το ήπιο ή σοβαρό, ξεκινώντας  από το απλό κοκκίνισμα και το οίδημα (πρήξιμο) του δέρματος στην κεκαυμένη περιοχή μέχρι την αφυδάτωση, τη ναυτία, τον πυρετό και την τάση λιποθυμίας.

Τι να κάνεις:

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μπάνιο με μαγειρική σόδα, η οποία περιέχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Γέμισε την μπανιέρα με δροσερό νερό και πρόσθεσε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Χαλάρωσε για 20 λεπτά μέσα στο νερό. Θα καταπραΰνει τον πόνο και θα βοηθήσει να θεραπεύσει το δέρμα.

Αμέσως μετά το μπάνιο εφάρμοσε στο σώμα σου, μάσκα από γιαούρτι.

Βάλε ένα φλιτζάνι απλό γιαούρτι σε ένα μπολ. Ανακάτεψε με 4 φλιτζάνια νερό. Βύθισε ένα βρεγμένο βαμβακερό πανί στο μείγμα γιαουρτιού και εφάρμοσε το στις ηλιοκαμένες περιοχές για 15 έως 20 λεπτά. Για εξτρά ανακούφιση, επανάλαβε την εφαρμογή κάθε 2 έως 4 ώρες.

Το απλό γιαούρτι περιέχει προβιοτικά και ένζυμα που βοηθούν την επούλωση του ηλιακού εγκαύματος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top