Ήξερες ότι τα ταμπόν έχουν ημερομηνία λήξης;

Ήξερες ότι τα ταμπόν έχουν ημερομηνία λήξης;

Ποια γυναίκα σκέφτηκε ποτέ να τσεκάρει την ημερομηνία λήξης στο κουτί των ταμπόν της πριν τα χρησιμοποιήσει; Μάλλον καμία. Και πολύ λογικά, αφού μέχρι σήμερα οι περισσότερες από εμάς δεν είχαμε ακούσει ποτέ να γίνεται λόγος περί ημερομηνία λήξεως του συγκεκριμένου προϊόντος.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα ταμπόν μας όχι μόνο λήγουν μα επιπλέον κρίνεται και απαραίτητο να βεβαιωθούμε πως η ημερομηνία όσων  χρησιμοποιούμε δεν έχει παρέλθει, διότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας να έρθουν σε επαφή με ένα τόσο ευαίσθητο σημείο του κορμιού μας. 

Όπως υποστηρίζει ο Affi Parvizi - Wayne, δημιουργός της εταιρείας οργανικών ταμπόν «Freda», οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν την ύπαρξη της ημερομηνίας λήξεις των ταμπόν που αγοράζουν. Πολλές από αυτές μάλιστα, «ξεφορτώνονται» τη συσκευασία τους και κρατούν μόνο το εσωτερικό της με αποτέλεσμα να μη θυμούνται καν πότε τα αγόρασαν.

«Η διάρκεια ζωής των ταμπόν είναι έως 5 χρόνια. Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν αν το διάστημα αυτό έχει παρέλθει ακόμα κι αν αυτά μοιάζουν φρέσκα και ολοκαίνουργια. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος που δεν γνωρίζουν», σημειώνει.

Ποιος είναι αυτός; Η μούχλα! Καλά διάβασες. Είναι δυνατόν τόσο το ίδιο το ταμπόν όσο και το απλικατέρ του (αν υπάρχει) να είναι γεμάτα μύκητες – τους οποίους εσύ αδυνατείς να δεις με γυμνό μάτι. Γι’ αυτό, καλά θα κάνεις να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις τα ταμπόν σου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεις τα τρόφιμα. 

Σε κάθε περίπτωση, ένα καλό tip για να καταλάβεις αν κάτι δεν πηγαίνει καλά με το ταμπόν σου είναι να παρατηρήσεις προσεκτικά πιθανούς μικρούς αποχρωματισμούς και περίεργη μυρωδιά… μούχλας.

 

Scroll To Top