Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ακόμη οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και οι συνθήκες του καλοκαιριού επιβάλλουν στον οργανισμό μας σωστή ενυδάτωση και φροντίδα, που θα μας βοηθήσει να αποτρέψουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα της αφυδάτωσης.

 

Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης στον οργανισμό.

 Ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα

 Μυϊκές κράμπες

 
 Απουσία ιδρώτα

 
 Σκουρόχρωμα ούρα

 Έντονη δίψα, ξηρό και κολλώδες στόμα

 Κούραση, σύγχυση, νεύρα

 Ξηροφθαλμία ή θολή όραση

 Πονοκέφαλος ή σύγχυση
 Πυρετός

Αποτρέψτε την αφυδάτωση με τρεις τρόπους

Νεράκι το θαυματουργό.

Πιείτε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση και την εξάντληση που προκαλεί μεταξύ άλλων. Το μυστικό είναι να μην περιμένετε μέχρι να διψάσετε αλλά να πίνετε νερό όσο πιο συχνά μπορείτε. Και μην ξεχνάτε: Βάλτε στόχο να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα. Κάθε μέρα.

Οι φυσικοί χυμοί θα σας δώσουν ενέργεια.

Οι φυσικοί χυμοί μπορούν να σας ενυδατώσουν σε βάθος, να σας θωρακίσουν με πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά αλλά και να σας κρατήσουν χορτάτους. Πιείτε τους ως σνακ και βοηθήστε τον οργανισμό σας να διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία, να ισχυροποιήσει την άμυνά του αλλά και να κρατήσει τη φόρμα σας σε καλά επίπεδα.

Προτιμήστε εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Προσπαθήστε να μειώσετε τα λιπαρά και τα fast food γιατί επιδεινώνουν την αφυδάτωση και βάλτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά με κάθε ευκαιρία. Τα παραπάνω είναι εύπεπτα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και σας οπλίζουν με βιταμίνες με αποτέλεσμα να αποτελούν τροφές-κλειδιά για την υγεία σας. Οι πιο ενυδατικές τροφές είναι το αγγούρι, το κουνουπίδι, το ραπανάκι, οι χρωματιστές πιπεριές, η ντομάτα, το καρπούζι και το σπανάκι.